» » » » » Παίξε πόκερ, είναι σαν να ερωτεύεσαι!

betcatalog.gr Τα πάντα για το στοίχημα 


Παίξε πόκερ, είναι σαν να ερωτεύεσαι!
Πολλές από τις περιοχές του εγκεφάλου που δραστηριοποιούνται όταν είμαστε ερωτευμένοι, επίσης δραστηριοποιούνται όταν παίζουμε πόκερ, ή όταν τζογάρουμε γενικά. Η οξυτοσίνη, ή οξυτοκίνη, μια πρωτεΐνη που ονομάζεται επίσης «χημικό στοιχείο της αγκαλιάς», εντοπίζεται τόσο σε έρευνες που έχουν γίνει σε ζευγάρια, όσο και σε έρευνες που αφορούν τις οικονομικές συναλλαγές.


Αυτό ίσως εξηγείται με τη λογική ότι και οι δύο δραστηριότητες μας κάνουν να περιμένουμε μια ανταμοιβή που μας αρέσει πολύ, ενώ περιλαμβάνουν και την πιθανότητα μεγάλου κινδύνου.



Επίσης και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, είτε είναι το να ανοίξουμε την καρδιά μας (ή το κρεβάτι μας), είτε είναι να ανοίξουμε το πορτοφόλι μας.


Και όπως στον έρωτα, πολλές φορές βλέπουμε τα προβλήματα από την αρχή αλλά μπορούμε κάλλιστα να υποκριθούμε ότι δεν τα βλέπουμε, ή βάζουμε τον εαυτό μας σε μεγαλύτερο ή μικρότερο κίνδυνο προκειμένου να πετύχουμε κάτι, έτσι και στο πόκερ συχνά ξεχνάμε τη λογική μας και αφήνουμε το συναίσθημα (είτε είναι θυμός, είτε είναι ενθουσιασμός) να μας παρασύρει.


Οι έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από νευρο-επιστήμονες παρέχουν άπλετα επιχειρήματα για να υποστηριχθεί αυτή η άποψη. 
Και την επόμενη φορά που θα επιμείνετε στους ρηγάδες ή τους βαλέδες σας, ίσως πρέπει να το σκεφτείτε καλά: αν όλα δείχνουν ότι θα σας «απατήσουν», ίσως δεν πρέπει να δεσμευτείτε!
Σε συνεργασία με το  www.pokerlobbygr.com
William Hill Sports

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση