Το Κατάρ δε θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με τον Γερμανό Τέο Ζβανζίγκερ, μέλος της εκτελεστικού επιτροπής της ΦΙΦΑ.
«Θεωρώ ότι στο τέλος, το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 δε θα λάβει χώρα στο Κατάρ», δήλωσε ο Ζβανζίγκερ στην αθλητική έκδοση της γερμανικής Bild.
Ο πρώην πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (DFB) τόνισε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού είναι ο κύριος λόγος που το Κατάρ θα χάσει το δικαίωμα να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός παγκοσμίως.



Αν και αμέσως μετά, ο εκπρόσωπος τύπου της ΦΙΦΑ δήλωσε ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποια τέτοια διεργασία, αλλά αυτό που εκφράστηκε είναι καθαρά η προσωπική άποψη του Ζβανζίγκερ, ο ίδιος παρέθεσε αιτιάσεις που δικαιολογούν απόλυτα το σκεπτικό του: «Οι γιατροί λένε, και εγώ έχω σταθεί σε αυτό το σημείο σε συνεδριάσεις, ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να διεξαχθεί το καλοκαίρι με τέτοιες συνθήκες» (σημ. η θερμοκρασία στο Κατάρ το καλοκαίρι κινείται στους 40ο με 42οC).
Αν και από την πλευρά του Κατάρ έχουν γίνει πολλές κινήσεις ώστε να κατασκευάσουν «δροσερά» γήπεδα, ο Ζβανζίγκερ αναφέρει: «Το Μουντιάλ δεν συμπεριλαμβάνει μόνο στάδια. Υπάρχουν οπαδοί που έρχονται από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου, που θα τους επηρεάσει η ζέστη. Στο πρώτο περιστατικό όπου μία ζωή θα βρεθεί σε κίνδυνο λόγω ζέστης, αμέσως θα πρέπει να αναθεωρηθούν πολλά. Και αυτό είναι κάτι στο οποίο κανείς στην επιτροπή δε θέλει να είναι υπόλογος».
Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Σεπ Μπλάτερ, δήλωσε τον Μάιο ότι το να ανατεθεί στο Κατάρ το Μουντιάλ ήταν ένα “λάθος” και αν γίνει θα πρέπει αυτό να γίνει κατά τον Ευρωπαϊκό χειμώνα. «Φυσικά ήταν λάθος. Κάποιος άλλωστε μπορεί να πέσει σε αρκετά λάθη στη ζωή του. Οι αναφορές από το Κατάρ μας δείχνουν ότι κάνει πολύ ζέστη το καλοκαίρι, αλλά η εκτελεστική επιτροπή, με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε ότι το τουρνουά θα διεξαχθεί στο Κατάρ»
Το να αλλάξει όμως η διοργάνωση κατά τους χειμερινούς μήνες, που είναι και η μόνη περίοδος που επιτρέπεται να παιχτεί ποδόσφαιρο επιπέδου στο Κατάρ, βρίσκει αντίθετους όλους του υπευθύνους των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Μένει να δούμε τις εξελίξεις, αν και ήδη έχει δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα για τη διοργάνωση, το οποίο συνεχώς και μεγαλώνει, με σχετικούς φορείς να καταγγέλλουν το Κατάρ για τα εργασιακά δικαιώματα των ξένων στη χώρα, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για κατηγορίες ότι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής δωροδοκήθηκαν για να ψηφίσουν υπέρ του Αραβικού Εμιράτου.

Δείτε όλες τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος.

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση