» » » Βοτανικός ετών...108!

betcatalog.gr Τα πάντα για το στοίχημα


Βοτανικός ετών...108!

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πριν από λίγες μέρες έστειλε εξώδικο προς τον Δήμο Αθηναίων για την μη κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό. Το gazzetta.gr φέρνει στο φως ένα ντοκουμέντο του 1902, για το θέμα της ανάπλασης του Βοτανικού!
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με το εξώδικο ζητάει αποζημίωση 25,9 εκατομμυρίων ευρώ για την μη κατασκευή του γηπέδου και πλέον το συγκεκριμένο θέμα ξεκινάει ουσιαστικά από μηδενική βάση μετά από τόσα χρόνια αναποτελεσματικότητας. Το ζήτημα, όμως, δεν αφορά αποκλειστικά τους «πράσινους» που καίγονται να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι… Το πρόβλημα έχει να κάνει με τις αιώνιες δομές της ελληνικής Πολιτείας.

 Η περιβόητη – μόνο στα λόγια μέχρι τώρα - διπλή ανάπλαση του Βοτανικού δεν είναι μια ανακάλυψη του 21ου αιώνα. Πηγαίνει πολύ πιο πίσω… Και για να είμαστε συγκεκριμένοι, η πρώτη αναφορά για την απαξιωμένη αυτή περιοχή μέσα στην καρδιά της Αθήνας έγινε το 1902! Πριν καν ιδρυθεί ο ΠΑΟ!...
 Το gazzetta φέρνει στο φως σήμερα ένα σπάνιο βιβλίο που – όσο κι αν ακούγεται απίστευτο – θίγει το θέμα της ανάπλασης του Βοτανικού από το 1902 κιόλας! Πρόκειται για το εξαιρετικό πόνημα του Αθανάσιου Βερναρδάκη (1844-1912) με τίτλο «Το Μέλλον των Αθηνών». Ο Βερναρδάκης ήταν από τους κορυφαίους Ελληνες λόγιους της εποχής και εξέχων μέλος της Εταιρείας Πολιτικής Οικονομίας στο Παρίσι.
 Στην σελίδα 73 του «προφητικού» εκείνου βιβλίου αναφέρεται επί λέξει από τον συγγραφέα: 
«Ο Βοτανικός κήπος είνε πλέον καιρός και ΠΡΙΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗ Ν’ ΑΝΕΛΘΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑΝ ΑΥΤΩ ΘΕΣΙΝ». Κι εξηγεί ο Αθ. Βερναρδάκης ότι ο Βοτανικός είναι η ιδανική περιοχή για απολαυστικές βόλτες Αθηναίων και Πειραιωτών.
 Φυσικά, η συνήθης ανικανότητα και αδιαφορία των υπευθύνων οδήγησε τον Βοτανικό στο… σάπισμα μέσα στα επόμενα 108 χρόνια… Με τον Παναθηναϊκό να περιμένει να γίνει τώρα, αυτό που δεν έχει συμβεί για περισσότερο από έναν αιώνα!

πηγη gazzetta.gr

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση