Προϊστορία: (1-2-3)
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (109ο): Ως σημαντικά βήματα ανάπτυξης θα πρέπει να θεωρηθούν οι πορεία της στα προκριματικά του Μουντιάλ, αλλά και στα τελευταία φιλικά της, με αποκορύφωμα το ιστορικό 1-1 που πήρε από την Ιταλία! Στα προκριματικά τερμάτισε τελευταία, αλλά μπόρεσε και κόντραρε όλες τις ομάδες χαμηλού βεληνεκούς. Τρέχει άλλωστε το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της, με 6 μόνο ήττες σε 13 αγώνες (2-5-6), σε επίσημα και μη. Σταθερά στον πάγκο της εδώ και 4 χρόνια ο Λουκ Χολτζ. Σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά υπάρχουν τρεις αλλαγές, που ελάχιστα επηρεάζουν. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν σημάδια ανάπτυξης και στο υλικό που υπάρχει σε ατομικό επίπεδο, με ορισμένους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στο εξωτερικό.
Από τους 9 «ξενιτεμένους», ξεχωρίζουν οι αμυντικοί Φίλιπς (Μετζ), Σανό (Κορτράικ), ο αρχηγός Μουτς (Σεν Γκάλεν), οι μέσοι Γκέρσον (Νόρκεπινγκ), Μπαστός (Μπόλτον) και οι επιθετικοί Γιόακιμ (ΤΣΣΚΑ Σόφιας) και Ντεβίλ (Σααρμπρύνκεν). Over τα από τα 9 τελευταία, επίσημα και μη. Από το 1994 έως σήμερα έχει αναμετρηθεί άλλες 6 φορές με τη Λευκορωσία σε προκριματικά Euro, κερδίζοντας μία φορά (1-2-3). 0-2-1 ο απολογισμός όταν την υποδέχεται.
Τελευταία 5: 0-2-3
Τερματοφύλακες: Γιούμπερτ (Ντούντελανζ), Μορίς (Σιντ-Τρουίντεν), Σίνκερ (Ρούμελανζ)
Αμυντικοί: Χόφμαν (Ζενές Ες), Σνελ (Φόλα Ες), Λατέρζα (Φόλα Ες), Φίλιπς (Μετζ), Σανό (Κορτράικ), Μαλζέτ (Ντούντελανζ), ντα Γκράσα (Ζενές Ες)
Μέσοι: Μουτς (Σεν Γκάλεν), Πάγιαλ (Φόλα Ες), Γκέρσον (Νόρκεπινγκ), Γιένις (Ντιφερντάνζ), Γιάνς (Φόλα Ες), Μπαστός (Μπόλτον), Χόλτερ (Γκρόιτερ Φιρτ ΙΙ)
Επιθετικοί: ντε Μότα (Ντούντελανζ), Γιόακιμ (ΤΣΣΚΑ Σόφιας), Μπένσι (Φόλα Ες), Ντεβίλ (Σααρμπρύκεν), Τουρπέλ (Ετζέλα Έτελμπρουκ), Λουίσι (Ντιφερντάνζ)
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (88η): Πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της σε προκριματικά, τερματίζοντας τελευταία στον μικρότερο όμιλο, μαζί με Ισπανία, Γαλλία, Φινλανδία και Γεωργία, με απολογισμό 1 νίκη και 1 ισοπαλία σε 8 αγώνες. Από τότε πάντως έδωσε εφτά φιλικά, στα οποία έδειξε πολύ καλύτερο πρόσωπο κερδίζοντας Ιαπωνία, φέρνοντας ισοπαλίες με Ιράν και Αλβανία, χάνοντας από Τουρκία και Βουλγαρία με 1-2, ενώ στα δύο τελευταία είχε πετύχει ευρείες νίκες επί Λίχτενσταϊν (5-1) και Τατζικιστάν (6-1). Η ομοσπονδία συνεχίζει έτσι να εμπιστεύεται τον Γκεόργκι Κοντραντίεφ, ο οποίος συνεχίζει για τρίτο χρόνο στον πάγκο της. Σε σχέση με προηγούμενες κλήσεις, η διαφορά είναι ότι η ΜΠΑΤΕ δεν επανδρώνει ως επί των πλείστων την εθνική ομάδα (μόνο 6 παίχτες). Επιπλέον ο Κοντραντίεφ κάλεσε μόνο έναν καθαρόαιμο επιθετικό, αφήνοντας εκτός τον καλό επιθετικό της ΜΠΑΤΕ Ροντιόνοφ. Σε σχέση με το τελευταίο φιλικό, έχουν μείνει εκτός μόνο 3 αμυντικοί, οι οποίοι δεν επηρεάζουν τα αρχικά πλάνα. Νο goal και under οι 5 από τις 6 αναμετρήσεις της με το Λουξεμβούργο.
Τελευταία 5: 2-1-2
Τερματοφύλακες: Χουτάρ (Ντιναμό Μινσκ), Τσέρνικ (ΜΠΑΤΕ), Κλίμοβιτς (Γκόμελ)
Αμυντικοί: Μαρτίνοβιτς (Κράσνονταρ), Σιτόφ (Μορντόβια Σαράνσκ), Μπαρντάχοφ (Τομ Τομσκ), Φιλιπένκο (ΜΠΑΤΕ), Βερατσίλα (Ντιναμό Μινσκ), Παλιακόφ (ΜΠΑΤΕ), Παλίτσεβιτς (Ντιναμό Μινσκ)
Μέσοι: Χλεμπ (Κόνιασπορ), Καλάτσεφ (Ροστόφ), Κίσλιακ (Ρουμπίν Καζάν), Τσιχάροφ (Λοκομοτίβ Μόσχας), Κρίβετς (Μετζ), Ντραχούν (Κρίλια Σοβέτοφ), Μπαλάνοβιτς (Αμκάρ Περμ), Στάσεβιτς (Ντιναμό Μινσκ), Αλιάχνοβιτς (ΜΠΑΤΕ), Αλεξίγιεβιτς (ΜΠΑΤΕ), Γκορντέιτσουκ (ΜΠΑΤΕ)
Επιθετικοί: Κορνιλένκο (Κρίλια Σοβέτοφ)
Στοίχημα Προβλέψεις: Υπολογίσιμη σε τέτοιου επιπέδου αγώνες το Λουξεμβούργο, αλλά η Λευκορωσία έδειξε ότι δε θέλει να έχει πλέον το ρόλο του κομπάρσου και θέλει να επιβεβαιώσει την καλή εικόνα των φιλικών. Η απουσία όμως επιθετικών λύσεων μας γέρνει περισσότερο προς το under (1.55 Stoiximan), παρά προς το ισόποσο διπλό.
21:45 ΙΣΠΑΝΙΑ – ΦΥΡΟΜ
Προϊστορία: 3-0-0
ΙΣΠΑΝΙΑ (7η): Δεν έπεισε η «νέα» Ισπανία με τα ο πολλά νέα πρόσωπα με τα οποία παρουσιάστηκε στο φιλικό κόντρα στη Γαλλία την προηγούμενη Πέμπτη, χάνοντας δίκαια στο Παρίσι με 0-1. Από τους 5 «πρωτάρηδες» που ήταν στην αποστολή και δεν είχαν συμμετοχή με την εθνική ομάδα, έκαναν ντεμπούτο οι αμυντικοί Σαν Χοσέ, Καρβαχάλ και ο μέσος Ραούλ Γκαρθία και ο επιθετικός Αλκάσερ. Μοναδικός που έμεινε χωρίς συμμετοχή στο ρόστερ είναι ο κίπερ Κασίγια (Εσπανιόλ). Θυμίζουμε πως απουσιάζουν βαριά ονόματα όπως ο κίπερ Πέπε Ρέινα, οι αμυντικοί Πικέ, Αλμπέρτο Μορένο, Μονρεάλ και ο Άλβαρο Αρμπελόα ο οποίος αποσύρθηκε, όπως συνέβη και με τους μέσους Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο και τον Νταβίδ Βίγια. Δεν κλήθηκαν επίσης ο Μάτα, ο Χάβι Γκαρθία και οι επιθετικοί Φερνάντο Τόρρες, Γιορέντε, Νεγρέδο, Χάβι Μαρτίνεθ, Χέσους Νάβας, Τιάγκο Αλκάνταρα, Βίκτορ Βαλντέζ, οι πέντε τελευταίοι λόγω τραυματισμού. Εκτός σε σχέση με το τελευταίο έμεινε και ο Ινιέστα. Επιπλέον, τραυματίστηκε ο Ντιέγκο Κόστα και δεν είναι διαθέσιμος απόψε. Στη θέση του, ο Ντελ Μπόσκε έκανε την έκπληξη και κάλεσε το ανερχόμενο ταλέντο της Μπαρτσελόνα, Μουνίρ Ελ Χανταντί. Μετράει τρεις νίκες κόντρα στη ΦΥΡΟΜ, η πιο πρόσφατη σε φιλικό το 2009 (3-2).
Τελευταία 5: 2-0-3
Τερματοφύλακες: Κασίγιας (Ρεάλ), ντε Χέα (Μάν. Γιουν.), Κασίγια (Εσπανιόλ)
Αμυντικοί: Ραούλ Αλμπιόλ (Νάπολι), Μπαρτρά (Μπαρτσελόνα), Σαν Χοσέ (Μπιλμπάο), Χουανφράν (Ατλέτικο), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ), Καρβαχάλ (Ρεάλ), Ζόρντι Άλμπα (Μπαρτσελόνα), Αθπιλικουέτα (Τσέλσι)
Μέσοι: Ραούλ Γκαρθία (Ατλέτικο), Φάμπρεγκας (Τσέλσι), Κόκε (Ατλέτικο), Ίσκο (Ρεάλ), Ιτουράσπε (Μπιλμπάο), Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Καθόρλα (Άρσεναλ), Σίλβα (Μάν. Σίτι)
Επιθετικοί: Πέδρο (Μπαρτσελόνα), Αλκάσερ (Βαλένθια), Ελ Χανταντί (Μπαρτσελόνα)
ΦΥΡΟΜ (76η): Ξεκίνησε με ελπίδες τις προσπάθειες της στα προκριματικά του Μουντιάλ, αλλά αυτές αποδείχθηκαν «φρούδες» , αφού πέτυχε μόλις δύο νίκες (Ουαλία και Σερβία εντός) σε 10 αγώνες, τερματίζοντας τελικά στη τελευταία θέση του ομίλου. Αποτέλεσμα των άσχημων αποτελεσμάτων ήταν η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του επιτυχημένου (για τα δεδομένα της χώρας Μπόσκο Τζουρόφσκι (Ερυθρός Αστέρας, Ναγκόγια Κράμπους), με τον οποίο έχει δώσει 5 φιλικά, στα οποία κέρδισε μόνο τη Λετονία (2-1), ενώ στη συνέχεια έχασε από Καμερούν (0-2), ήρθε ισόπαλη με Κατάρ (0-0), είχε μία ήττα (0-2) και μία ισοπαλία με την Κίνα. Αρκετές οι αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο φιλικό, όπου είχαν κληθεί 4 παίχτες με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής για να δοκιμαστούν από τον Τζουρόφσκι. Από τη σημερινή αναμέτρηση λείπουν σημαντικοί παίχτες, όπως ο αμυντικός Νοβέσκι (Μάιντς) και ο επιθετικός Πάντεφ (Γαλατάσαραϊ), οι οποίοι αποσύρθηκαν από τη διεθνή δράση. Σημαντική απουσία πρέπει να θεωρείται και ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα, Μπαμπούνσκι, ο αριστερός μπακ Γκόραν Ποπόφ και ο επιθετικός Τριτσόφσκι. Κλήθηκε αρχικά για πρώτη φορά ο αμυντικός της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Αντέμι, αλλά θα μείνει εκτός λόγω τραυματισμού. Δεν έχει πετύχει τέρμα στα 4 τελευταία παιχνίδια της.
Τελευταία 5: 1-2-2
Τερματοφύλακες: Πατσόφκι (Μαλίν), Μπογκατίνοφ (Ερμής Αραδίπου), Ναουμόφσκι (Λέφσκι)
Αμυντικοί: Σικόφ (Αούστρια Βιέννης), Μοΐσοφ (Μπραν), Τοντορόφσκι (Στουρμ Γκρατς), Ριστόφσκι (Πάρμα), Κουκούλι (Παρτιζάνι), Νταμτσέφσκι (Μπρέντα), Ριστέφσκι (Σλάβια Σόφιας), Αλιόσκι (Σαφχάουζεν), Γκλίσιτς (Βαρντάρ)
Μέσοι: Ιμπραΐμι (Μάριμπορ), Ντεμίρι (Σεν Γκάλεν), Χασάνι (Μπρόντμπι), Τραϊκόφσκι (Ζούλτε), Σπιρόφσκι (Μπερόε), Αμπντουραχίμι (Λόκερεν), Ραντέτσκι (Μέταλουργκ), Βελκόφσκι (Ραμποτνίσκι)
Επιθετικοί: Γιάχοβιτς (Κρίλια Σοβέτοφ), Κοστόφσκι (Λέουβεν), Βελκόφσκι (Σαράγιεβο)
Στοίχημα Προβλέψεις: Η ΦΥΡΟΜ επί Τζουρόφσκι δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα, ενώ βγάζει και πρόβλημα στο γκολ, τη στιγμή που λείπουν παίχτες όπως ο Πάντεφ. Η Ισπανία θα βυθιστεί σε βαθιά κρίση, αν παρουσιαστεί όπως στο φιλικό με τη Γαλλία, οπότε περιμένουμε να κερδίσει με καθαρή νίκη, π.χ. 3-0. Το no goal το βρίσκουμε στο 1.50 (Mybet).
21:45 ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Προϊστορία: 1-2-0
ΟΥΚΡΑΝΙΑ (22η): Έκανε πολύ καλή πορεία στα προκριματικά του Μουντιάλ, σε ένα αρκετά δύσκολο όμιλο με Αγγλία, Μαυροβούνιο και Πολωνία, αλλά τερμάτισε δεύτερη, με απολογισμό 6-3-1, μόλις ένα βαθμό πίσω από τους πρώτους Άγγλους. Τελικά δεν έδωσε το παρών στα γήπεδα της Βραζιλίας, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη Γαλλία στα μπαράζ, παρότι πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα στο Κίεβο με 2-0 (0-3 ο επαναληπτικός). Η ήττα από τη Γαλλία είναι και η μόνη στα 16 τελευταία παιχνίδια της, επίσημα και μη (13-2-1). Από τότε έχει δώσει τρία φιλικά, σημειώνοντας ισάριθμες νίκες επί ΗΠΑ (2-0), Νίγηρα (2-1) και Μολδαβίας (1-0). Ο Μιχάιλ Φομένκο συνεχίζει κανονικά στο πόστο του (από 12/12), αφού το καλό σερί που τρέχει η Ουκρανία πιστώνεται στη δική του δουλειά. Όλοι οι παίχτες που κάλεσε αγωνίζονται εντός συνόρων. Από τους τερματοφύλακες μόνο ο βασικός Πιάτοφ έχει συμμετοχές, ενώ για πρώτη φορά καλούνται οι τερματοφύλακες Μπεζοτόσνι, Μποΐκο. Συνολικά 5 είναι τα νέα πρόσωπα. Στην αποστολή αρχικά είχαν κληθεί ο αμυντικός Καχερίντι (Ντ. Κιέβου), ο αρχηγός Τίμοστσουκ (Ζενίτ), οι μέσοι Ροτάν (Ντνίπρο), Χαρμάς (Ντ. Κιέβου), Κονοπλιάνκα (Ντνίπρο) και ο επιθετικός Χόμενιουκ (Μέταλιστ Χάρκιβ), οι οποίοι έμειναν τελικά εκτός λόγω προβλημάτων με τραυματισμούς. Αήττητη από τη Σλοβακία σε 3 αναμετρήσεις (1-2-0), όλες σε φιλικό επίπεδο. Η μοναδική της νίκη σημειώθηκε στην πιο πρόσφατη, το 2009.
Τελευταία 5: 4-0-1
Τερματοφύλακες: Πιάτοφ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Μπεζοτόσνι (Τσορνομόρετς), Μποΐκο (Ντνίπρο)
Αμυντικοί: Κούχερ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Σεβτσούκ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Φεντέτσκι (Ντνίπρο), Ρακίτσκι (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Μακαρένκο (Ντιναμό Κιέβου), Όρντες (Σαχτάρ Ντόνετσκ)
Μέσοι: Χούσιεφ (Ντιναμό Κιέβου), Γιαρμολένκο (Ντιναμό Κιέβου), Στεπανένκο (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Χαλόφσκι (Μέταλιστ Χάρκιβ), Μόροζιουκ (Μέταλουρχ Ντόνετσκ), Χομτσενόφσκι (Ζόρια), Κοβάλτσιουκ (Τσορνομόρετς), Χρόμοφ (Βόρσκλα), Ρεμπένοκ (Μέταλιστ (Μέταλιστ Χαρκίβ), Σακόφ (Ντνίπρο)
Επιθετικοί: Ζοζούλια (Ντνίπρο), Μπεζούς (Ντιναμό Κιέβου), Χλάντκι (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Μπουντκίφσκι (Ζόρια)
ΣΛΟΒΑΚΙΑ (45η): Προσπάθησε να μπει «σφήνα» ανάμεσα στα φαβορί του ομίλου για το Μουντιάλ, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει τρίτη και καταϊδρωμένη, 12 βαθμούς πίσω από τη 2η Ελλάδα. Από τότε έχει δώσει 5 φιλικά, όπου σημείωσε 4 νίκες (Πολωνία 2-0, Ισραήλ 3-1, Μαυροβούνιο 2-0, Μάλτα 1-0), ενώ έχασε μόνο από τη Ρωσία (0-1). Από τον Ιούλιο του ’13 στον πάγκο της ο 60χρονος Γιάν Κοζάκ, ο οποίος ανέλαβε από τη στιγμή που οριστικοποιήθηκε ο αποκλεισμός στο Μουντιάλ. Τρέχει σερί 5-2-3. Σε σχέση με προηγούμενες κλήσεις οι μοναδικές διαφορές είναι ο αμυντικός Μπρέζανικ (Σπάρτα Πρ.) και ο επιθετικός Τζουρίς (Βικτόρια Πλζεν). Λείπουν οι έμπειροι επιθετικοί Χολόσκο (Ρίζεσπορ), Γιακούμπκο (Αμκάρ Περμ), Μπακός (Βικτόρια Πλζεν) και ο αμυντικός Σβέντο (Κολωνία). Μόνο ο αμυντικός Πιατσέκ (Ζίλινα) κλήθηκε για πρώτη φορά. Στην αποστολή και ο παίχτης του ΠΑΟΚ, Μακ, ο πρώην του ΠΑΟΚ, Στοχ και ο πρώην του Ολυμπιακού, Βάις.
Τελευταία 5: 4-0-1
Τερματοφύλακες: Μούτσα (Κρίλια Σοβέτοφ), Κοζάτσικ (Βικτόρια Πλζεν), Νοβότα (Ραπίντ Βιέννης)
Αμυντικοί: Τζούριτσα (Λοκομοτίβ Μόσχας), Σκρτελ (Λίβερπουλ), Πέκαρικ (Χέρτα), Χουμπότσαν (Ντιναμό Μόσχας), Σαλάτα (Τομ Τομσκ), Μπρέζανικ (Σπάρτα Πράγας), Μίχαλικ (Καϊράτ Αλμάτι), Γκιομπέρ (Κατάνια), Τσίκος (Σλόβαν Μπρατισλάβα), Πιατσέκ (Ζίλινα)
Μέσοι: Χάμσικ (Νάπολι), Στοχ (Αλ-Αϊν), Βάις (Λεκίουια), Κούτσκα (Τζένοα), Πετσόφσκι (Ζίλινα), Γκεντέ (Φράιμπουργκ), Μακ (ΠΑΟΚ), Κις (Ρος Κάουντι)
Επιθετικοί: Βίτεκ (Σλόβαν Μπρατισλάβα), Σεστάκ (Μπόχουμ), Τζουρίς (Βικτόρια Πλζεν), Νέμετς (Ουνιόν Βερολίνου), Σιλβέστρ (Νυρεμβέργη)
Στοίχημα Προβλέψεις: Χώρα που βγάζει αρκετούς ταλαντούχους παίχτες η Σλοβακία, αλλά η Ουκρανία τα τελευταία χρόνια βγάζει σοβαρότητα και μπορεί τη ξεκινήσει με το δεξί της υποχρεώσεις της. Στο 1.65 ο άσος (Championsbet).