» » » 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1958 - Η ημέρα που μια ομάδα χάθηκε...

betcatalog.gr Τα πάντα για το στοίχημα

Η δημοφιλέστερη ομάδα στον κόσμο πενθεί. Σαν σήμερα πριν 53 χρόνια, γραφόταν με... αίμα η μαύρη σελίδα στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Στις 6 Φεβρουαρίου του 1958 το δημιούργημα του Σερ Ματ Μπάσμπι που μεσουρανούσε για σχεδόν μια δεκαετία 1948 -58, καταστράφηκε.

Το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Μάντσεστερ από το Βελιγράδι, συνετρίβη, με αποτέλεσμα οκτώ βασικά στελέχη της ομάδας να περάσουν στην αιωνιότητα. Στην ιστορία, η 6η Φεβρουαρίου του 58 έμεινε ως η ημέρα που μια ομάδα χάθηκε...


Στην επιστροφή, το αεροπλάνο των αερογραμμών 'BEA' με την επωνυμία 'Elisabeth', προσγειώθηκε για ανεφοδιασμό στο Μόναχο. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν άσχημες, αφού το χιόνι που έπεφτε είχε παγώσει τον αεροδιάδρομο. Δύο φορές ο πιλότος του αεροσκάφους, προσπάθησε να το απογειώσει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Η τρίτη αποδείχθηκε και φαρμακερή.

Στις 15:04, (ώρα Αγγλίας στην οποία είναι σταματημένο για πάντα το ρολόι στο Ολντ Τράφορντ) ένα ξαφνικό πρόβλημα στους κινητήρες οδήγησε την Μάντσεστερ στο θάνατο. Το αεροπλάνο προσέκρουσε πάνω σε σπίτια και τυλίχθηκε στις φλόγες. Από τους 42 επιβαίνοντες, διασώθηκαν ως εκ θαύματος οι 16. Επτά παίκτες βρήκαν ακαριαίο θάνατο (Ρότζερ Μπιρν, Εντι Κόλμαν, Μαρκ Τζόουνς, Ντέιβιντ Πεγκ, Τόμι Τέιλορ, Τζεφ Μπεντ και Λίαμ Γουίλαν), ενώ το τελευταίο θύμα της τραγωδίας, ο Ντάνκαν Εντουαρντς υπέκυψε στα τραύματά του 15 μέρες αργότερα. Την ζωή τους έχασαν επίσης 3 στελέχη της ομάδας, 8 δημοσιογράφοι, τα 4 μέλη του πληρώματος και 3 επιβάτες. Ανάμεσα στους διασωθέντες ήταν ο Μπάσμπι, ο Γκρεγκ, ο Μπόμπι Τσάρλτον και ο Φλάουερ....

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση