» » » » » continuation bet

betcatalog.gr Τα πάντα για το στοίχημα

Τα μεγάλα κέρδη δεν έρχονται πάντα από τα μεγάλα pots μακροπρόθεσμα. Είναι πολύ πιο σημαντικό να μπορείς να κερδίζεις πολλά μικρά pots χωρίς να χρειάζεται να μπλέξεις σε πολύπλοκες καταστάσεις. Το πιο κρίσιμο και χρήσιμο ''όπλο'' για να το πετύχεις αυτό είναι το continuation bet. Δύο πράγματα πρέπει να συντρέχουν για να κάνεις ένα continuation bet:
" Πρέπει να είσαι το άτομο που έχει κάνει τελευταίο raise στον προηγούμενο γύρο πονταρισμάτων " Δεν έχει γίνει κανένα ποντάρισμα όταν πρόκειται να ποντάρεις εσύ στο συγκεκριμένο γύρο πονταρισμάτων
Τυπικές καταστάσεις για ένα continuation bet είναι: " Κάνεις ένα raise από το button και το big blind κάλει. Μοιράζεται το flop και το big blind κάνει check " Είσαι στο big blind, το button κάνει raise, έσυ κάνεις 3-bet (αυξάνεις δηλαδή το raise του παίχτη από το button) για να υπερασπιστείς το blind σου, και το button καλεί. Μετά το flop είναι η σειρά σου να μιλήσεις πρώτος και να αποφασίσεις πως θα προχωρήσεις στο χέρι. Τώρα αν ποντάρεις στο flop, ανεξάρτητα αν κρατάς ένα δυνατό χέρι η όχι, θα ασκήσεις πίεση στον αντίπαλό σου. Από την οπτική γωνία του αντιπάλου σου, παίζει εναντίον κάποιου που έχει κάνει raise ήδη δύο φορές, οπότε είναι λογικό να περιμένει πονταρίσματα και στο turn και στο river. Έτσι αν αστοχήσει στο flop, ή έχει ένα αδύναμο χέρι, πρέπει να σκεφτεί προσεκτικά αν θέλει να συνεχίσει να παίξει το χερί εναντίον ενός επιθετικού αντιπάλου, ή να πάει πάσο και να περιμένει για μία καλύτερη ευκαιρία. Έτσι, με απλό τρόπο, μπορείς να κάνεις τον αντιπαλό σου να παρατήσει το χέρι και να κερδίσεις εσύ το pot. Μακροπρόθεσμα, αυτές οι μικρές νίκες έχουν θετικά αποτελέσματα στο ρυθμό που κερδίζεις χρήματα. Γι αυτό το continuation bet πρέπει να αποτελεί σημαντικό ''όπλο'' κάθε παίχτη πόκερ. Το continuation bet μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις και σαν μπλόφα/ημί-μπλόφα (όταν μποφάρουμε έχοντας κάποιο draw). Δεδομένου ότι έχεις ήδη δείξει δύναμη στο χέρι, η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική από μία ''ξερή'' μπλόφα.  

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση