» » » » » Φυσική και ψυχική προετοιμασία για τουρνουά πόκερ

betcatalog.gr Τα πάντα για το στοίχημα

Φυσική και ψυχική προετοιμασία για τουρνουά πόκερ
Ένα από τα πιο βασικά στοιχεία των τουρνουά πόκερ είναι το πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι οι παίκτες όταν κάθονται στα τραπέζια για να παίξουν.


Σε αντίθεση με τα cash games όπου ο κάθε παίκτης μπορεί να διακόψει μία άσχημη μέρα ανά πάσα ώρα και στιγμή στα τουρνουά μπορεί να μπεις σε έναν ανελέητο πόλεμο με αυτούς που αντέχουν για πολύ ώρα υπό μεγάλη πίεση.



Το αποτέλεσμα αυτής της κατάσταση δεν είναι ορατό μόνο στο αποτέλεσμα του τουρνουά αλλά και καθ'όλη την διάρκειά του αφού υπάρχει μία συνεχή ροή δύσκολων και πολύπλοκων αποφάσεων από μεριάς του παίκτη. Σαν αποτέλεσμα, ο παίκτης που μπορεί να αντέξει αυτή την πίεση και να διατηρήσει την συγκέντρωση και την προσοχή του έχει ένα πλεονέκτημα απέναντι σε πιο αδύναμους αντιπάλους που δεν αντέχουν στις συνθήκες αυτές. Ένα δεδομένο που κάνει την διαφορά όμως, σε αντίθεση με όλους τους άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία ενός παίκτη σε ένα τουρνουά, είναι ότι αυτό είναι αναπόφευκτο. Ακόμα και αν μπορείς να ξεφύγεις από δύσκολες αποφάσεις και ύποπτα φύλλα, δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να γλυτώσεις από την κούραση οπότε είναι κάτι δεδομένο που θα βρεις μπροστά σου και πρέπει να μάθεις αν το αντιμετωπίζεις.


Οπότε, ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να ανταπεξέλθεις σε αυτή την κατάσταση? Ο πρώτος, και ίσως ο πιο σημαντικός είναι ένα φυσιολογικό ωράριο ύπνου. Δεν υπάρχει καλύτερο αντίδοτο στην κούραση από έναν γεμάτο ύπνο και στην περίπτωση των τουρνουά που απαιτούν πολύωρο παίξιμο επί μέρες ο φυσιολογικός ύπνος είναι η πιο σωστή αντιμετώπιση της συσσωρευμένης κούρασης.


Το δεύτερο, και επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η άσκηση. Η φυσική υγεία και η ποιότητα ζωής (well-being) παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην φυσική όσο και στην ψυχική υγεία. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι μερικοί από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο είναι εξαιρετικά δραστήριοι και σε πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Ο τελευταίος παράγοντας που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει είναι η δίαιτα. Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μας φουσκώνουν γρήγορα και μας φέρνουν την αίσθηση της πείνας λίγο αργότερα, αυτό είναι κάτι εντελώς ανεπιθύμητο αφού η πείνα είναι συνδεδεμένη με άγχος, στρες και αδυναμία συγκέντρωσης. Όταν ετοιμάζεστε για τουρνουά μεγάλης διάρκειας θα πρέπει να περιλαμβάνεται στην δίαιτά σας τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.


Δεν θα πρέπει ξαφνικά να εξελίξετε τις συνήθειές σας σε αυτές ενός Ολυμπιονίκη, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες μικρές αλλαγές, όπως αυτές που προαναφέραμε, που μπορούν να σας βοηθήσουν πρακτικά να καταπολεμήσετε την ψυχική και σωματική κούραση ενός τουρνουά. Αυτή εξάλλου η κούραση ευθύνεται πολλές φορές για λάθος αποφάσεις-αποκλεισμούς παικτών και εφόσον είναι κάτι αναπόφευκτο καλό θα ήταν να είστε προετοιμασμένοι το δυνατό καλύτερα.

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση