» » » » » » » » » » Στοίχημα Μουντιάλ φάση «16»: Γράφει ιστορία η Εθνική!


23:00 ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ – ΕΛΛΑΔΑ

Προϊστορία: -

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Ήταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του Μουντιάλ, αφού κατάφερε να γλιτώσει από τον «όμιλο του θανάτου» και να διακριθεί μάλιστα, τερματίζοντας πρώτη και αήττητη μπροστά από τα μεγαθήρια Ουρουγουάη, Ιταλία και Αγγλία. Για αυτές άλλωστε χαρακτηρίστηκε έτσι το γκρουπ, αλλά από αλλού τους ήρθε! Στην πρεμιέρα βρέθηκε να χάνει από την Ουρουγουάη στο ημίχρονο, αλλά με μεγάλη εμφάνιση στην επανάληψη γύρισε το ματς σε 3-1, έβαλε δύσκολα στην Ιταλία παίρνοντας ιστορική νίκη με 1-0 και στο τελευταίο αν και αδιάφορη απέσπασε 0-0 με την Αγγλία. Με ένα αμυντικογενές 5-4-1 έχει παραταχθεί σε όλους τους αγώνες μέχρι τώρα, βγάζοντας φαρμακερές αντεπιθέσεις, με τον Τζόελ Κάμπελ στην κορυφή να έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Για το σημερινό ματς, δια στόματος του βοηθού Λουίς Μαρίν, οι Κοσταρικανοί έδειξαν να έχουν καλή εικόνα για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι τα όπλα και των δύο είναι οι πολύ καλές άμυνες τους, ενώ για τη δική τους πλευρά δήλωσε ότι το ιδανικό σενάριο είναι να κυνηγήσουν ένα γρήγορο γκολ και μετά να περιορίσουν τις αντεπιθέσεις της Ελλάδας.
Υπογράμμισε πάντως ότι η ομάδα έχει προετοιμαστεί και για τη διαδικασία των πέναλτι. Μαζί με Βέλγιο και Μεξικό, έχει την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση, έχοντας δεχτεί το μοναδικό γκολ μέχρι στιγμής από το πέναλτι του Καβάνι, στο πρώτο ημίχρονο (24’) του πρώτου αγώνα στο τουρνουά. Άλλη μία φορά έχει βρεθεί στους «16», στο Μουντιάλ της Ιταλία το 1990, όπου είχε αποκλειστεί από την Τσεχοσλοβακία με 4-1. Χωρίς απουσίες.

Τελευταία 5: 2-2-1

Πιθανή σύνθεση: Νάβας – Γκαμπόα, Ντουάρτε, Γκονζάλεζ, Ουμάνια, Ντίαζ – Μπόργκες, Τεχέδα – Ρουίζ, Μπολάνιος – Κάμπελ

Τερματοφύλακες: Κέιλορ Νάβας (Λεβάντε), Πέμπερτον (Αλαχουελένσε), Καμπρονέρο (Χερεντιάνο)
Αμυντικοί: Ουμάνια (Σαπρίσα), Ζούνιορ Ντίαζ (Μάιντς), Ρόι Μίλερ (Νιού Γιόρκ Ρεντ Μπουλς), Τζιανκάρλο Γκονζάλεζ (Κολούμπους), Τζόνι Ακόστα (Αλαχουελένσε), Γκαμπόα (Ρόζενμποργκ), Μόρα (Σαπρίσα), Ντουάρτε (Κλαμπ Μπριζ), Φράνσις (Κολόμπους)
Μέσοι: Μπόργκες (ΑΙΚ), Μπολάνιος (Κοπεγχάγη), Μπαράντες (Άαλεσουντ), Κουμπέρο (Χερεντιάνο), Τεχέδα (Σαπρίσα), Γκρανάδος (Χερεντιάνο), Ντιέγκο Κάλβο (Βαλερένγκα)
Επιθετικοί: Μπράιαν Ρουίζ (PSV), Μπρένες (Καρταγινές), Κάμπελ (Ολυμπιακός/Άρσεναλ), Ουρένια (Κούμπαν Κράσνονταρ)


ΕΛΛΑΔΑ: Η Εθνική έκανε πάλι το θαύμα της! Ήταν με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Κολομβία με 0-3, στάθηκε όρθια κόντρα στην Ιαπωνία και πήρε δίκαια το 0-0, αν και έπαιζε με 10 παίχτες από το 35’, ενώ στο τελευταίο ματς με την κατή Ελεφαντοστού κατάφερε να πάρει την πρόκριση με πολύ καλή εμφάνιση, με το ματς να κρίνεται στις καθυστερήσεις με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Σαμαράς, έχοντας προηγηθεί στο 42’ με τον Σάμαρη, δεχόμενη όμως την ισοφάριση στο 72’. Είχε πάντως και τρία δοκάρια, τις καλύτερες φάσεις στον αγώνα, αλλά έδειξε και τρομερή ομοιογένεια και ανανεωμένο πρόσωπο, με τις επιλογές και αλλαγές του Σάντος να τον βγάζουν ασπροπρόσωπο και με το παραπάνω! Ο Σάντος στην προπόνηση της Παρασκευής έδειξε ότι θα προτιμήσει και πάλι την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, με εξαίρεση τον Καραγκούνη στη θέση του τραυματισμένου Κονέ. Ο Καρνέζης έδειξε να ξεπερνάει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε κόντρα στους Ιβοριανούς, όπου έγινε αναγκαστική αλλαγή και αναμένεται να κάτσει κανονικά κάτω από τα γκολπόστ. Ο Πορτογάλους τεχνικός, του οποίου το συμβόλαιο λήγει την επομένη του αγώνα με τη Κόστα Ρίκα, δήλωσε αστειευόμενος ότι θα αναγκαστεί να το ανανεώσει για λίγες μέρες, αφού έρχονται και τα προημιτελικά στη συνέχεια.

Τελευταία 5: 2-1-2

Πιθανή σύνθεση: Καρνέζης – Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης – Μανιάτης, Καραγκούνη, Χριστοδουλόπουλος – Σαμαράς, Σαλπιγγίδη

Τερματοφύλακες: Καρνέζης (Γρανάδα), Γλύκος (ΠΑΟΚ), Καπίνο (ΠΑΟ)
Αμυντικοί: Τζαβέλας (ΠΑΟΚ), Μανωλάς (Ολυμπιακός), Μόρας (Βερόνα), Βύντρα (Λεβάντε), Τοροσίδης (Ρόμα), Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Χολέμπας (Ολυμπιακός)
Μέσοι: Μανιάτης (Ολυμπιακός), Τζιόλης (ΠΑΟΚ), Κονέ (Μπολόνια), Καραγκούνης ( – ), Χριστοδουλόπουλος (Μπολόνια), Φετφατζίδης (Τζένοα), Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Σάμαρης (Ολυμπιακός), Ταχτσίδης (Τορίνο)
Επιθετικοί: Σαμαράς ( – ), Μήτρογλου (Φούλαμ), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γκέκας (Κόνιασπορ)

Πρόταση Στοίχημα: Ιστορικής σημασίας ο αγώνας για τις δύο ομάδες, αφού αμφότερες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα προημιτελικά Μουντιάλ. Και από τις δύο περιμένουμε να χρησιμοποιήσουν το μεγαλύτερο όπλο τους, που είμαι η άμυνα, κάτι που κάνει εξαιρετικά πιθανό το σενάριο να δούμε παράταση. Στο 3.10 η ισοπαλία (Betshop).

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση