Ο πρώην άσος της Άρσεναλ και της εθνικής Γαλλίας, Τιερί Ανρί, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο, μετά από μία γεμάτη συγκινήσεις 20ετή καριέρα.
Ο Ανρί, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ, που είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1998, είχε ως τελευταίο του σταθμό τους Νιού Γιόρκ Μπουλς, αν και υπήρχαν φήμες ότι η καριέρα του δεν θα τελείωνε εκεί.
«Ήταν ένα εκπληκτικό ταξίδι», είπε ο 37χρονος, ο οποίος έπαιξε επίσης στη Μονακό, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα, ενώ με την Άρσεναλ έχει πετύχει 175 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ και βρίσκεται ακόμα στην 4η θέση των σκόρερ όλων των εποχών.
Ο Ανρί έχει κερδίσει δύο πρωταθλήματα Αγγλίας και τρία κύπελλα από το 1999 μέχρι το 2007. Πρόσθεσε επίσης στην τροπαιοθήκη του το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπαρτσελόνα το 2009, ενώ το 2012 γύρισε στην Άρσεναλ για 4 μόνο παιχνίδια ως δανεικός από τη Νιού Γιόρκ Μπουλς, όπου είχε πετύχει το νικητήριο τέρμα για την Άρσεναλ στον αγώνα κυπέλλου με τη Λιντς.
Όταν ερωτήθηκε σε συνέντευξή του στο Sky Sports για το αν επέστρεφε στην Άρσεναλ, όπως ακουγόταν πρόσφατα, απάντησε: «Κατά κάποιο τρόπο δεν αποχωρείς ποτέ από κάπου». Αλλά πρόσθεσε ότι ακόμα μία επιστροφή θα ήταν επιζήμια, κάνοντας αναφορά στις ταινίες Ρόκι.
«Θα ήταν λάθος κίνηση. Όλοι λατρεύουμε το πρώτο Ρόκι, αλλά όχι για το τελευταίο».
Ο Ανρί, που είναι επίσης ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας, με 51 γκολ, έκανε ντεμπούτο με τη Μονακό το 1994 και βοήθησε τους Μονεγάσκους να κατακτήσουν το πρωτάθλημα τρία χρόνια αργότερα. Στον τελικό του Μουντιάλ 1998 παρέμεινε στον πάγκο, αλλά δύο χρόνια αργότερα βοήθησε τους τρικολόρ να κατακτήσουν το Euro 2000.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς, συμπαίκτες και όσους συνεργάστηκα στη Μονακό, τη Γιουβέντους, Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα και Νέα Υόρκη και φυσικά την εθνική Γαλλίας, με την οποία έζησα τόσες ιδιαίτερες στιγμές».
«Είχα κάποιες εκπληκτικές μνήμες –οι περισσότερες καλές- και εκπληκτικές εμπειρίες. Ελπίζω να ευχαριστηθήκατε όσο και εγώ που συμμετείχα».

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση