» » » » » » Αλ-Ταουαντί: Το Μουντιάλ του Κατάρ θα αφήσει ιστορία


Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της διοργανώτριας αρχής του Μουντιάλ 2022 Χασάν Αλ-Ταουαντί, που θα διεξαχθεί στο Κατάρ, το παγκόσμιο κύπελλο που θα διεξαχθεί στη χώρα του θα έχει τέτοια συμβολή στο ποδόσφαιρο που θα αφήσει ιστορία και θα αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το ποδόσφαιρο, παρά τις πολλές ενστάσεις για τη διεξαγωγή του.
Ο Αλ-Ταουαντί, εμφανίστηκε σε ένα επιχειρηματικό και αθλητικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη, όπου δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων που αφορούσαν τα πάντα: από τις κατηγορίες για τη διαφθορά κατά την ανάληψη του Μουντιάλ μέχρι το πώς και αν οι οπαδοί θα βρουν αλκοόλ σε μία μουσουλμανική χώρα.
Αρκετές ερωτήσεις εστίαζαν στις κριτικές για τις εργασιακές συνθήκες των αλλοδαπών που δουλεύουν στα εργοτάξια, όπως και για την πιθανή αλλαγή στις ημερομηνίες διεξαγωγής, από καλοκαίρι στον χειμώνα, μία αλλαγή που έχει φέρει πολλές και έντονες αντιδράσεις από ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα ανά τον κόσμο.
Ο Αλ-Ταουαντί, που ηγήθηκε των προσπαθειών της χώρας του για την ανάληψη του Μουντιάλ και που τώρα επιβλέπει ένα τεράστιο κατασκευαστικό πρόγραμμα σε μία χώρα χωρίς καθόλου ποδοσφαιρικές υποδομές και ιστορία, έστειλε ένα αποφασιστικό μήνυμα από το συνέδριο.
«Θα είμαστε έτοιμοι. Βλέποντας ο κόσμος την καθημερινή πρόοδο των έργων, όλοι θα καταλάβουν ότι το Μουντιάλ 2022 θα φέρει αλλαγές στο παιχνίδι. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα της προσφοράς μας (ανάληψης)».
Όσον αφορά για το καίριο ζήτημα του αλκοόλ, ο Αλ-Ταουαντί είπε: «Τα αλκοολούχα ποτά είναι διαθέσιμα στο Κατάρ, όχι τόσο εύκολα διαθέσιμα, όπως σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά είναι διαθέσιμα. Για εμάς δεν αποτελεί θέμα».
Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή εργάζονται πυρετωδώς 70.000 άνθρωποι στην κατασκευή νέων σταδίων και 70 νέων ξενοδοχείων. Πέντε γήπεδα είναι για την ώρα έτοιμα, ενώ τα ξενοδοχεία είναι στο στάδιο ολοκλήρωσης, σύμφωνα με το αρχικό πλάνο. Πολλά λοιπόν τα έξοδα για το Κατάρ, που η αλήθεια είναι ότι δεν δείχνουν να το ενδιαφέρουν. Ερωτηθείς πάντως ο Αλ-Ταουαντί για το αν αξίζει ένα τέτοιο εγχείρημα ήταν κατηγορηματικός: «Απόλυτα. Το ποδόσφαιρο φέρνει τον κόσμο κοντά».
«Ειδικά αυτή τη στιγμή, με τον κόσμο να δέχεται τη λυπηρή πόλωση όλο και περισσότερο… πρέπει να αξιοποιήσουμε μία πλατφόρμα που ενώνει τον κόσμο περισσότερο. Πρέπει να εμείνουμε σε αυτό το πνεύμα».

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση