Με ανακοίνωση που έβγαλε ο σύλλογος του Λονδίνου, η Γουέστ Χαμ τερμάτισε πρώτη στη λίστα του fair play της Πρέμιερ Λιγκ και έτσι κέρδισε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν.
Η Γουέστ Χαμ, που την Κυριακή ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Σαμ Άλαρνταϊς τερματίζοντας στη 12η θέση, θα μπει στη διοργάνωση μαζί με άλλες 103 ομάδες στον πρώτο προκριματικό γύρο, που ξεκινάει στις 2 Ιουλίου.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 2006.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε μία θέση στο Γιουρόπα Λιγκ, που θα μας επιτρέψει να αποχαιρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Μπόλεϊν Γκράουντ (από το 2016/17 θα αγωνίζεται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου). Αν συνεχίσουμε στη διοργάνωση θα μας βοηθήσει πολύ σε αυτό», δήλωσαν οι πρόεδροι της ομάδας Ντέιβιντ Σάλιβαν και Ντέιβιντ Γκολντ σε κοινή τους ανακοίνωση.
«Το ότι ξεκινάμε αρχές Ιουλίου θα φέρει προκλήσεις, αλλά όλοι στον σύλλογο, από τη διοίκηση, τους παίχτες και τους οπαδούς, ανυπομονούν για την ευκαιρία να δουν την ομάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα είναι μία μεγάλη εμπειρία».
Η Γουέστ Χαμ θα μάθει τους αντιπάλους της για τον πρώτο προκριματικό γύρο όταν γίνει η κλήρωση στις 22 Ιουνίου και θα πρέπει να ξεπεράσει 4 προκριματικούς γύρους για να φτάσει στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.
Η έξτρα θέση για το Γιουρόπα Λιγκ που προσφέρει η ΟΥΕΦΑ πήγε στην Αγγλία, δηλαδή στην Πρέμιερ Λιγκ, η οποία είναι στη 2η θέση της κατάταξης του Respect Fair Play των χωρών της Ευρώπης.

***Βρείτε εδώ όλες τις εταιρείες στοιχημάτων στην Ελλάδα

Τελευταία φορά που συμμετείχαν τα «σφυριά» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν την περίοδο 2006/07, όταν είχαν συμμετάσχει και πάλι στο Γιουρόπα ως φιναλίστ του κυπέλλου. Αποχαιρέτησαν όμως πολύ γρήγορα τα ευρωπαϊκά σαλόνια, αφού αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο από την Παλέρμο χάνοντας και στα δύο παιχνίδια (0-1 εντός, 0-3 εκτός).
Η Γουέστ Χαμ είναι από τις τελευταίες ομάδες που κερδίζουν αυτό το έξτρα εισιτήριο, αφού από την επόμενη σεζόν η ΟΥΕΦΑ δε θα δίνει ευρωπαϊκά εισιτήρια, αλλά χρηματικά βραβεία στις ομοσπονδίες των χωρών που θα τερματίζουν στις τρεις πρώτες θέσεις της σχετική λίστας.

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση