» » » » » Κόπα Αμέρικα 1ος όμιλος: Μεγάλες οι προσδοκίες για τους διοργανωτές


02:30 ΧΙΛΗ – ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Προϊστορία: 25-11-9
ΧΙΛΗ: Η Χιλή ως διοργανώτρια έχει αναμφίβολα ιδιαίτερο ρόλο στο τουρνουά, ειδικά με την εξαιρετική φουρνιά παιχτών που διαθέτει. Μόλις 4 οι διεθνείς από το εγχώριο πρωτάθλημα, 4 σε Αργεντινή και Βραζιλία, οι υπόλοιποι κάνουν καριέρα σε κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Τελευταίος της αγώνας ήταν το φιλικό κόντρα στο Ελ Σαλβαδόρ, όπου κέρδισε με 1-0 χάρη σε γκολ που πέτυχε ο μεσοεπιθετικός Βαλντίβια νωρίς (14’), σε ένα ματς που έδειξε σε καλή κατάσταση και άφησε ικανοποιημένο τον Αργεντινό τεχνικό Χόρχε Σαμπάολι, που είναι στον πάγκο της από τον Δεκέμβριο του 2012. Από το Μουντιάλ της Βραζιλίας έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της, δίνοντας 10 φιλικά, με συνολικό απολογισμό 5-2-3. Οι νίκες ήρθαν κόντρα σε θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες (Αϊτή, Περού, Βενεζουέλα, ΗΠΑ, Ελ Σαλβαδόρ), οι τρεις ήττες στα 5 τελευταία φιλικά της, αλλά ήταν μεσούσης της χρονιάς και οι περισσότεροι διεθνείς της δεν έδειξαν να τα δίνουν όλα. Επί χιλιανού εδάφους, δεν έχει χάσει ποτέ από το Εκουαδόρ (12-4-0). Πολύ καλή η παράδοση και όσες φορές αναμετρήθηκε με τους Βολιβιανούς σε Κόπα Αμέρικα (11-1-1). Αρκετά βατός ο όμιλος της και αναμένεται να περάσει εύκολα στην επόμενη φάση.
Τελευταία 5: 2-0-3
Τερματοφύλακες: Μπράβο (Μπαρτσελόνα), Χερέρα (Ουν. ντε Τσίλε), Γκαρσές (Κόλο-Κόλο)
Αμυντικοί: Χάρα (Μάιντς), Μεδέλ (Ίντερ), Μποσεζούρ (Κόλο-Κόλο), Ίσλα (Γιουβέντους), Μένα (Κρουζέιρο), Ρόχας (Ουν. ντε Τσίλε), Αλμπορνόζ (Αννόβερο)
Μέσοι: Βιδάλ (Γιουβέντους), Φερνάντεζ (Φιορεντίνα), Βαλντίβια (Παλμέιρας), Πιζάρο (Φιορεντίνα), Αρανγκίζ (Ιντερνασιονάλ), Ντίαζ (Αννόβερο), Φενζαλίδα (Μπόκα Τζούνιορς), Γκουτιέρεζ (Τβέντε), Σίλβα (Κλαμπ Μπριζ)
Επιθετικοί: Σάντσεζ (Άρσεναλ), Βάργκας (Νάπολι), Πινίγια (Αταλάντα), Χενρίκεζ (Ντιναμό Ζάγκρεμπ)
ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ: Μπορεί να έχει κάνει σημαντικά βήματα ανόδου τα τελευταία χρόνια, με αρκετούς παίχτες να αγωνίζονται στην Ευρώπη, αλλά το Κόπα Αμέρικα δεν είναι μία διοργάνωση που της πηγαίνει καλά και φέτος θέλει να το αλλάξει. Στα 5 τελευταία Κόπα έχει αποκλειστεί από τους ομίλους, σε αντίθεση με την πορεία της στα Μουντιάλ, όπου έχει βρεθεί σε τελική φάση των τριών από τα τέσσερα τελευταία. Από αυτή τη διοργάνωση θα λείψει πάντως ένας από τους καλύτερους παίχτες της, ο μέσος Βαλέντσια της Γιουνάιτεντ, αλλά η θέση του μπορεί να καλυφθεί. Απολογισμός της στα 8 τελευταία φιλικά μετά το Μουντιάλ 3-2-3, με τρεις άνετες νίκες κόντρα σε Βολιβία, Ελ Σαλβαδόρ και Παναμά. Στο τελευταίο με τον Παναμά επικράτησε με 4-0 και έτσι πηγαίνει με καλή ψυχολογία. Ήταν μάλιστα η πρώτη νίκη για τον Βολιβιανό Γκουστάβο Κιντέρος, που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας τον περασμένο Μάρτιο (1-1-2). Στην αποστολή του βρίσκεται και ο μέσος του ΠΑΟΚ, Κρίστιαν Νομπόα.
Τελευταία 5: 2-1-2
Τερματοφύλακες: Ντομίνγκεζ (Κίτο), Αζκόρα (Ιντεπεντιέντε), Ντριρ (Έμελεκ)
Αμυντικοί: Βάλτερ Αγιόβι (Πατσούκα), Παρέδες (Γουότφορντ), Εράζο (Γκρέμιο), Ατσιλιέρ (Έμελεκ), Μπαγκί (Έμελεκ), Μίνα (Ιντεπεντιέντε), Πινέιδα (Ιντεπεντιέντε), Ναρβάεζ (Έμελεκ)
Μέσοι: Νομπόα (ΠΑΟΚ), Μοντέρο (Σουόνσι), Ιμπάρα (Φίτεσε), Κινιόνεζ (Έμελεκ), Καζάρες (Μπάνφιλντ), Γκονζάλες (Γουαδαλαχάρα), Λάστρα (Έμελεκ), Λαρέα (Λόγια)
Επιθετικοί: Χάιμε Αγιόβι (Γοδόι Κρουζ), Βαλέντσια (Γουέστ Χαμ), Μαρτίνεζ (Πούμας), Μπολάνιος (Έμελεκ)
Προγνωστικά: Πάντα κρύβουν παγίδες οι πρεμιέρες για τους διοργανωτές, όπως έχουμε δει και σε παγκόσμιο επίπεδο και σε Ευρώπη. Θα είναι έκπληξη πάντως να μην κερδίσει η Χιλή. Άσος στο 1.50 (Stoiximan).

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση