Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της ΦΙΦΑ, η Ρωσία και το Κατάρ μπορεί να χάσουν το δικαίωμα να φιλοξενήσουν τα Παγκόσμια Κύπελλα 2018 και 2022 αντίστοιχα, αν αποδειχτεί ότι υπήρξε διαφθορά κατά την διαδικασία της επιλογής τους.
Ο Ιταλοελβετός Ντομένικο Σκάλα, που είναι και επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου της ΦΙΦΑ, έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά από τους ισχυρισμούς για δωροδοκία του πρώην αντιπροέδρου της ΦΙΦΑ, Τζακ Γουόρνερ, τον άνθρωπο που είναι στο επίκεντρο που ταλανίζει την παγκόσμια ομοσπονδία το τελευταίο διάστημα.
Οι δηλώσεις του είναι οι πρώτες από επίσημα χείλη μέσα από τη ΦΙΦΑ, που δείχνουν ότι υπάρχει η πρόθεση να μην επιτρέψουν σε Ρωσία και Κατάρ να αναλάβουν τη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου.
Οι ελβετικές δικαστικές αρχές ήδη εξετάζουν την ανάθεση των Μουντιάλ σε Ρωσία και Κατάρ, ως ένα μεγάλο σκάνδαλο που πιάνει πολλά πρόσωπα που βρίσκονται στα ανώτερα κλιμάκια της ΦΙΦΑ, ενώ ήδη έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα και για τον αν λειτούργησε έτσι το σύστημα και στην περίπτωση του Μουντιάλ της Ν. Αφρικής το 2010.
Περίπου 14 νυν ή πρώην στελέχη της ΦΙΦΑ και υπεύθυνοι αθλητικού μάρκετινγκ κατηγορούνται επίσης από εισαγγελείς των ΗΠΑ, ότι έλαβαν μέρος σε ένα κύκλωμα δωροδοκιών τα τελευταία 20 χρόνια, που φτάνουν κοντά στα 150 εκατ. δολάρια.
Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών έχουν φέρει αναστάτωση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου της ΦΙΦΑ, Σεπ Μπλάτερ, την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις μέρες μετά την επανεκλογή για 5η φορά.
Αν και ο Μπλάτερ δεν έχει κατηγορηθεί και έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή, το δεξί του χέρι, ο Τζακ Γουόρνερ είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα.
***Βρείτε αναλυτικά εδώ όλες τις εταιρείες στοιχημάτων με άδεια στην Ελλάδα
Οι κατηγορίες αναφέρουν ότι ο Γουόρνερ ζήτησε 7 εκατ. δολάρια από την Αίγυπτο για να βοηθήσει με ψήφους στη διαδικασία επιλογής για το Μουντιάλ του 2010 όπου ήταν υποψήφια, ενώ φέρεται να πήρε 10 εκατ. από τη Ν. Αφρική για τη βοήθεια του στην επιλογή της ο διοργανώτρια.
Ο 72χρονος πρώην δάσκαλος από το Τρινιδάδ συνελήφθη στις 29 Μαΐου στις ΗΠΑ, αφέθηκε ελεύθερος με 400.000 δολάρια εγγύηση, αλλά δε φαίνεται να ξεμπλέκει εύκολα, αφού φαίνεται πως είναι πίσω από όλες τις υποθέσεις δωροδοκίας μέσα στη ΦΙΦΑ που ακούστηκαν τελευταία.

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση