» » » » » Τελικός Κόπα Αμέρικα: Και τώρα οι δύο τους!


23:00 ΧΙΛΗ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Προϊστορία: 6-22-55
ΧΙΛΗ: Η –κατά πολλούς- καλύτερη φουρνιά Χιλιανών ποδοσφαιριστών έκανε το χρέος της και πανηγύρισε την 5η της συμμετοχή σε τελικό Κόπα Αμέρικα, που γίνεται ακόμα πιο σημαντική, αφού φιλοξενεί το φετινό τουρνουά. Τεράστιο όνειρο να ολοκληρώσει την πολύ καλή πορεία της με την πρώτη κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα, έχοντας φτάσει στην πηγή για πρώτη φορά το 1955, όταν και πάλι το είχε φιλοξενήσει, το ’56, το ’79 και το ’87. Στο σημερινό τελικό έφτασε αήττητη (4-1-0), επικρατώντας του Εκουαδόρ (2-0) και της Βολιβίας (5-0), στη φάση των ομίλων, ενώ στο είχε έρθει ισόπαλη 3-3 με το Μεξικό. Στα προημιτελικά απέκλεισε την Ουρουγουάη με 1-0, σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από το επεισόδιο ανάμεσα στον Χάρα και τον Καβάνι, που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα και είναι το μοναδικό μελανό σημείο μέχρι εδώ για τους Χιλιανούς. Στον ημιτελικό απέκλεισε το Περού, το οποίο έπαιζε με 10 από το 20’, χάρη σε 2 γκολ του Βάργκας (42’, 64’), αν και ο Μεδέλ είχε ισοφαρίσει με αυτογκόλ στο 60’.
Τελευταία 5: 4-1-0
Τερματοφύλακες: Μπράβο (Μπαρτσελόνα), Χερέρα (Ουν. ντε Τσίλε), Γκαρσές (Κόλο-Κόλο)
Αμυντικοί: Χάρα (Μάιντς), Μεδέλ (Ίντερ), Μποσεζούρ (Κόλο-Κόλο), Ίσλα (Γιουβέντους), Μένα (Κρουζέιρο), Ρόχας (Ουν. ντε Τσίλε), Αλμπορνόζ (Αννόβερο)
Μέσοι: Βιδάλ (Γιουβέντους), Φερνάντεζ (Φιορεντίνα), Βαλντίβια (Παλμέιρας), Πιζάρο (Φιορεντίνα), Αρανγκίζ (Ιντερνασιονάλ), Ντίαζ (Αννόβερο), Φενζαλίδα (Μπόκα Τζούνιορς), Γκουτιέρεζ (Τβέντε), Σίλβα (Κλαμπ Μπριζ)
Επιθετικοί: Σάντσεζ (Άρσεναλ), Βάργκας (Νάπολι), Πινίγια (Αταλάντα), Χενρίκεζ (Ντιναμό Ζάγκρεμπ)
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Επιβεβαίωσε ίσως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι όντως είναι το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, διασύροντας την Παραγουάη με 6-1 στα ημιτελικά. Ο Μέσι δήλωσε ότι ήταν το καλύτερο παιχνίδι της Αργεντινής μέχρι σήμερα –και όχι άδικα- με τον άσο της Μπαρτσελόνα να μην πετυχαίνει πάντως κάποιο από τα γκολ, αν και δημιούργησε τα τρία και είχε συμμετοχή σε όλα τα υπόλοιπα. Με δύο δικές του ασίστ, η «αλμπισελέστε» προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο μισάωρο (Ρόχο 15’, Παστόρε 27’), αν και οι Παραγουανοί κατάφεραν να μπουν για λίγο στο παιχνίδι στο 43’ μειώνοντας σε 2-1. Το ξεκίνημα της επανάληψης δεν άφησε όμως κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, με τον ντι Μαρία να καθαρίζει το παιχνίδι με δύο τέρματα στα πρώτα 8 λεπτά (47’, 53’). Ο Αγουέρο με κεφαλιά στο 80’ και τρία λεπτά αργότερα ο Ιγκουαΐν, ο οποίος μόλις είχε μπει στο παιχνίδι στη θέση του άσου της Σίτι, διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο ένας στόχος επετεύχθη, που ήταν ο τελικός, τώρα η χρυσή φουρνιά της Αργεντινής, καλείται να πετύχει και τον δεύτερο και να σταματήσει τα 22 χρόνια ξηρασίας, από το τελευταίο Κόπα Αμέρικα το 1993, που ήταν ο τελευταίο τίτλος της. Με μία κατάκτηση σήμερα, θα φτάσει την πολυνίκη του θεσμού Ουρουγουάη, που έχει 15 τίτλους, έναντι 14 της Αργεντινής. Σε τελικούς πάντως έχει τις περισσότερες συμμετοχές, με 26 έναντι 21 της Ουρουγουάης. Εξαιρετικά καλή η προϊστορία της κόντρα στη Χιλή, την οποία έχει κερδίσει στις 55 από τις 83 συνολικά αναμετρήσεις της, έχοντας χάσει μόνο σε 6 από αυτές!
Τελευταία 5: 3-2-0
Τερματοφύλακες: Ρομέρο (Σαμπντόρια), Γκουζμάν (Τίγκρες), Μαρκεσίν (Σάντος Λαγκούνα)
Αμυντικοί: Γκαράι (Ζενίτ), Ρονκάλια (Τζένοα), Ζαμπαλέτα (Μάντσεστερ Σίτι), Κάσκο (Νιούελς Ολντ Μπόις), Ντεμικέλις (Μάντσεστερ Σίτι), Ρόχο (Μάντσεστερ Γιούν.), Οταμέντι (Βαλένθια)
Μέσοι: Γκάγκο (Μπόκα Τζούνιορς), Μπίλια (Λάτσιο), Ντι Μαρία (Μάντσεστερ Γιουν.), Περέιρα (Γιουβέντους), Μασεράνο (Μπαρτσελόνα), Μπανέγκα (Σεβίλλη), Λαμέλα (Τόττεναμ), Παστόρε (ΠΣΖ)
Επιθετικοί: Ιγκουαΐν (Νάπολι), Μέσι (Μπαρτσελόνα), Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι), Τέβεζ (Γιουβέντους), Λαβέτσι (ΠΣΖ)
Προβλέψεις στοιχήματος: Είναι οι μόνες αήττητες ομάδες στη διοργάνωση, από την αρχή της οποίας φαντάζουν τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτησή της, οπότε ο τελικός είναι απόλυτα δίκαιος κάτι που πολλοί περιμένανε. Η Χιλή μπορεί να είναι διοργανώτρια και να έχει τεράστιο κίνητρο, αλλά και εξαιρετικό υλικό, αλλά η Αργεντινή θα είναι αυτή που τελικά θα σηκώσει το τρόπαιο (1.57 Stoiximan).

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση