» »Unlabelled » Ολυμπιακός — Φιορεντίνα

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα στον τελικό της UEFA Conference League. Αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός για τον Ελληνικό σύλλογο καθώς αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση του Ολυμπιακού σε τελικό της UEFA διασυλλογικής διοργάνωσης.

Κερδίζοντας την Άστον Βίλα της Premier League στα ημιτελικά με μία συνολική νίκη 6-2, ο Ολυμπιακός έκλεισε τη θέση του στον τελικό. Είναι μόνο η δεύτερη Ελληνική ομάδα που φτάνει σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός, μετά τον Παναθηναϊκό το 1971, όταν έχασε από τον Άγιαξ στον τελικό του Κυπέλλου Ευρώπης.

Αλλά αυτή τη φορά μπορεί να είναι διαφορετική καθώς ο τελικός θα διεξαχθεί στο AEK Arena της Αθήνας, κάτι που σημαίνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των θεατών στο γήπεδο θα είναι οπαδοί του Ολυμπιακού.

Θα είναι ο πρώτος σύλλογος που θα διεκδικήσει μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό στην πατρίδα του από τότε που η Μαρσέιγ το έκανε στο Europa League του 2018. Παρόλα αυτά, κάθε μία από τις τέσσερις τελευταίες ομάδες, ηττήθηκαν.

Ωστόσο, έχουν έναν έμπειρο προπονητή — ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ διορίστηκε στα μέσα Φεβρουαρίου, μετά την αποχώρηση του Κάρλος Καρβαλιάλ. Ο Βάσκος προπονητής ξέρει πώς να κερδίσει τον τελικό καθώς οδήγησε τη Σεβίλλη σε έναν ακόμη τίτλο του Γιουρόπα Λιγκ, την περασμένη σεζόν, κερδίζοντας στα πέναλτι τη Ρόμα του Μουρίνιο. Ο Ντόρον Λάιντνερ είναι ο μόνος επιβεβαιωμένος απών του Ολυμπιακού, ενώ οι Φρανσίσκο Ορτέγκα και Τζουλιάν Μπιανκόνε χαρακτηρίζονται ως αμφίβολοι.

Η Φιορεντίνα θα παίξει τον δεύτερο συνεχόμενο τελικό της UEFA Conference League. Την περασμένη σεζόν γνώρισε την ήττα με 2–1 από τη Γουέστ Χαμ στην Πράγα. Η ιστορία της Φιορεντίνα στους ευρωπαϊκούς τελικούς ήταν προκλητική, με αυτόν τον επερχόμενο αγώνα να είναι η πέμπτη της εμφάνιση σε ευρωπαϊκό τελικό.

Οι Βίολα είναι αήττητοι στην διοργάνωση αυτή τη σεζόν. Πρώτα εξασφάλισαν την πρόκριση στον γύρο των πλέι οφ εναντίον της Ραπίντ, πριν βρεθούν στην κορυφή του ομίλου F το περασμένο φθινόπωρο.

Ήταν καλύτεροι από Γκενκ, Φερεντσβάρος και Κουκαρίτσκι. Τα επιτυχημένα αποτελέσματα συνεχίστηκαν στη φάση νοκ-άουτ όπου απέκλεισανα τη Μακάμπι Χάιφα, τη Βικτόρια Πλζεν και την Κλαμπ Μπριζ. Το κλίμα στην ομάδα είναι θετικό, ενώ η αυτοπεποίθηση των παικτών είναι υψηλή.

Ο εξτρέμ Ρικάρντο Σοτίλ είναι η μόνη αμφιβολία τραυματισμού της Φιορεντίνα, με τον Ιταλό να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον ώμο. Ορισμένοι παίκτες που δεν ξεκίνησαν στον τελευταίο αγώνα με την Κάλιαρι — οι Νίκο Γκονσάλες, Αρθούρ, Λούκας Μπελτράν και Κριστιάν Κουαμέ, θα πρέπει να παίξουν εδώ. Ως αποτέλεσμα, οι Αντονίν Μπαράκ και Νανιταμό Ικονέ αναμένεται να πέσουν ξανά στον πάγκο. Απλά να αναφέρουμε, ο Μπελτράν είναι ο πρώτος σκόρερ της Φιορεντίνα στο Europa Conference League αυτή τη σεζόν με τέσσερα γκολ — συμπεριλαμβανομένου ενός κρίσιμου τέρματος εναντίον της Κλαμπ Μπριζ στον ημιτελικό.

Προγνωστικα Ολυμπιακός — Φιορεντίνα:

Δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί στον τελικό, αλλά κάθε σύλλογος έχει κάποιο πλεονέκτημα. Για τον Ολυμπιακό είναι το πλεονέκτημα έδρας καθώς αυτό το ματς θα γίνει στην Αθήνα. Για τη Φιορεντίνα, είναι το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη χάσει στη διοργάνωση μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Επιπλέον, είναι πιο έμπειροι όσον αφορά το γεγονός ότι αυτός θα είναι ο δεύτερος συνεχόμενος τελικός για τους Ιταλούς. Έμπειρος όμως είναι και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μενντιλιμπάρ. Αυτός θα είναι ο δεύτερος ευρωπαϊκός τελικός του. Όπως έγραψα, είναι δύσκολο να προβλέψεις τους νικητές, οπότε θα προσπαθήσω με γκολ. Και οι δύο προπονητές θα ξεκινήσουν προσεκτικά και αυτή η προσέγγιση αναμένεται να σηματοδοτήσει τον τελικό.

Ολυμπιακός vs Φιορεντίνα Pick: Under 2,5 γκολ @ 1,72 στις εταιριες στοιχηματων

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση