» » » Η Βραζιλία γιορτάζει τα γενέθλια του - 70 χρόνια Πελέ

Ολόκληρη η Βραζιλία συμμετέχει στον εορτασμό για τα 70 χρόνια του κατά πολλούς καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου. Ο Edson Arantes do Nascimento, γνωστός με το παρατσούκλι Πελέ, γεννήθηκε 23 Οκτωβρίου του 1940 σε μια φτωχή οικογένεια στην Tres Coracoes, μια μικρή πόλη στην πολιτεία του Minas Gerais στα νοτιοανατολικά της χώρας και μετακόμισε με τους γονείς του σε νεαρή ηλικία στο Σάο Πάολο, όπου πωλούσε φιστίκια στους δρόμους για να κερδίσει το χαρτζιλίκι του. Σε ηλικία 16 ετών θα παίξει με τη φανέλα της Σάντος, την οποία και θα φορέσει για τα επόμενα είκοσι χρόνια μέχρι την μεταγραφή στους New York Cosmos τη δεκαετία του 1970 με το ποσό – ρεκόρ της εποχής, 7 εκατ. δολαρίων.



Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Πελέ σκόραρε 1284 γκολ σε 1115 παιχνίδια με τη  Σάντος, 114 με την «Σελεσάο» και 56 με την Cosmos. Με τον αριθμό δέκα στην πλάτη έχει κερδίσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα το 1958, σε ηλικία 17 ετών,  το 1962 και  το1970, ενώ στα τρόπαια του συγκαταλέγονται και δύο Κύπελλα Λιμπερταδόρες καθώς και δύο διηπειρωτικά.

Ο ίδιος δήλωσε πως «το καλύτερο δώρο για τα 70 χρόνια μου είναι να έχουν υγεία όλοι όσοι με αγάπησαν και με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια»



πηγη protothema.gr

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση