» » » » » » Η σημασία της θέσης στο τραπέζι Πόκερ

betcatalog.gr Τα πάντα για το στοίχημα 

Η σημασία της θέσης στο τραπέζι Πόκερ
Η θέση ενός παίκτη στο τραπέζι σε σχέση με τον ντίλερ έχει στρατηγική σημασία στο Texas Hold em και αποτελεί έναν παράγοντα τον οποίο αγνοούν οι περισσότεροι παίκτες online πόκερ . Η θέση στο τραπέζι αποτελεί κρίσιμο παράγοντα όταν αποφασίζετε ποια αρχικά φύλλα θα πρέπει να παίξετε και με ποια φύλλα θα πάτε πάσο . Ένα κορυφαίο φύλλο για παράδειγμα μπορεί παιχτεί σε οποιαδήποτε θέση , ένα μέτριο φύλλο όμως θα πρέπει να παίζεται μόνο στην τελευταία θέση όπου ο παίκτης αποφασίζει λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες των προηγούμενων παικτών.




Πρώτη θέση



Οι τέσσερις παίκτες που κάθονται αριστερά του ντίλερ , συμπεριλαμβανομένων των δύο  blind είναι στις πρώτες θέσεις . Επειδή πρέπει να ποντάρουν πρώτοι έχουν το μειονέκτημα ότι δεν μπορούν να παρατηρήσουν πώς αντιδρούν οι αντίπαλοι τους πριν κάνουν την κίνηση τους .
Για παράδειγμα , όταν είστε σε μια από τις πρώτες θέσεις και ποντάρετε σε οριακό φύλλο μπορεί να αντιμετωπίσετε τη ρελάνς επόμενου παίκτη και να είναι ακριβότερο να συνεχίσετε με αυτό το φύλλο . Εάν όμως είσαστε σε μια από τις τελευταίες θέσεις , η ρελάνς θα έρθει πριν προλάβετε να αντιδράσετε και έτσι αντί να ποντάρετε στο οριακό φύλλο θα πάτε πάσο και θα γλιτώσετε το ποντάρισμα .
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να παίζετε μόνο τα κορυφαία αρχικά φύλλα στην πρώτη θέση . Εάν κάποιος παίκτης κάνει ρελάνς , δεν έχει σημασία γιατί θα παίξετε αυτά τα φύλλα ούτως ή άλλως . Στην πραγματικότητα δεν σας πειράζει να γίνει η ρελάνς αφού σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού θα έχετε συνήθως το καλύτερο φύλλο .


Μεσαία θέση


Οι τρεις παίκτες στα αριστερά των παικτών της πρώτης θέσης βρίσκονται στη μεσαία θέση .
Πριν ανοίξει το flop , αυτοί οι παίκτες δεν έχουν τα πλεονεκτήματα της τελευταίας θέσης αλλά ούτε και τα μειονεκτήματα της πρώτης θέσης . Επειδή είναι ανάμεσα στις δύο θέσεις μπορούν να παίξουν περισσότερα φύλλα από ότι θα έπαιζαν σε πρώτη θέση αλλά όχι τόσα όσα θα έπαιζαν σε τελευταία θέση .
Μετά το flop , έχουν το πλεονέκτημα ότι έχουν δει το μισό παιχνίδι των αντιπάλων τους αλλά το μειονέκτημα ότι δεν γνωρίζουν τι θα κάνει το άλλο μισό .


Συμβουλή
Όταν ο παίκτης βρίσκεται σε πρώτη θέση , θα πρέπει να είναι πολύ επιλεκτικός όσον αφορά τα φύλλα που παίζει . Εάν ποντάρει σε αδύνατο φύλλο και στη συνέχεια κάποιος μετά από εκείνον κάνει ρελάνς , το σωστό παίξιμο είναι να πάει πάσο . Αυτό όμως θα του κοστίσει το ποντάρισμα . Εάν στοιχηματίζει μόνο σε κορυφαία φύλλα από αυτή τη θέση δεν θα έχει λόγο να πάει πάσο σε ρελάνς .


Μην ξεχνάτε
Ένα σημαντικό σημείο που θα πρέπει να θυμάστε για τη θέση στο τραπέζι είναι ότι θα βρίσκεστε στην ίδια θέση σε κάθε γύρο πονταρίσματος με οποιοδήποτε φύλλο . ( Η μοναδική εξαίρεση είναι οι παίκτες blind οι οποίοι αντιδρούν τελευταίοι στον πρώτο γύρο πονταρίσματος και πρώτοι σε κάθε επόμενο γύρο ).


Τελευταία θέση


Οι τελευταίοι τρεις παίκτες είναι στις τελευταίες θέσης . Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή θέση στο τραπέζι καθώς προσφέρει πολλά οφέλη , το πιο σημαντικό από τα οποία είναι ότι έχουν πολλές πληροφορίες στη διάθεσή τους .
Όταν ανήκετε στους τελευταίους παίκτες έχετε στο οπλοστάσιό σας δύο κρίσιμες πληροφορίες :  α) πόσους αντιπάλους έχετε απέναντί σας και β) τις ενέργειές τους .
Ας υποθέσουμε ότι έχετε 10κρ-5κρ . Αυτό είναι ένα ανέτοιμο φύλλο και με τα συγκεκριμένα φύλλα ελπίζετε να πετύχετε χρώμα . Το πρόβλημα με τα ανέτοιμα φύλλα είναι ότι η πιθανότητα να μην τα πετύχετε είναι υψηλή . Επομένως , θα πρέπει να κερδίσετε μεγάλο ποτ για να είναι επικερδής η παρτίδα και ο μόνος τρόπος να αυξηθεί το ποτ είναι να στοιχηματίζουν πολλοί αντίπαλοί σας .
Όταν είστε ο τελευταίος που αντιδρά γνωρίζετε ακριβώς πόσοι παίκτες ποντάρισαν . Εάν επτά παίκτες πάνε πάσο και δύο ποντάρουν θα πάτε πάσο το 10κρ-5κρ . Εάν όμως επτά ποντάρουν και μόνο δύο πάνε πάσο θα παίξετε το φύλλο . Σε πρώτη θέση θα πηγαίνατε αμέσως πάσο γιατί δεν θα είχατε την ευκαιρία να δείτε πόσοι παίκτες θα ποντάριζαν .
Ένα χαμηλό ή μεσαίο ζεύγος αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα φύλλου που παίζεται μόνο σε τελευταία θέση και με αυτό θα προσπαθήσετε να σχηματίσετε τρίτη . Ωστόσο , δεν θέλετε να ποντάρετε πολλά χρήματα στα συγκεκριμένα φύλλα και θα τα παίξετε μόνο όταν μπορείτε να δείτε το flop φθηνά . Όταν είστε τελευταίοι έχετε και αυτό το πλεονέκτημα : εάν κανείς δεν έχει κάνει ρελάνς μπορείτε να δείτε το flop με ένα ποντάρισμα και έτσι αξίζει να παίξετε . Εάν κάποιος έχει κάνει ρελάνς όμως θα πρέπει να πληρώσετε δύο πονταρίσματα , επίσης η ρελάνς τους υποδεικνύει ότι έχουν καλό φύλλο . Επομένως θα πάτε πάσο .


Μην ξεχνάτε
Η τελευταία θέση επιτρέπει στον παίκτη να ρισκάρει με υποδεέστερα φύλλα . Εάν βρισκόσασταν σε μία από τις πρώτες θέσεις θα πηγαίνατε πάσο φοβούμενοι ότι κάποιος θα έκανε ρελάνς .

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση