» » » » » » Champions League Final: Ο δρόμος προς τον τελικό.


Champions League Final: Ο δρόμος προς τον τελικό.
Σάββατο 21:45 ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Προϊστορία αναμετρήσεων φέτος: 0-2-2

Έτοιμο να υποδεχθεί τον μεγάλο τελικό του φετινού Champions League είναι το "Γουέμπλεϊ", με τις Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με φόντο το βαρύτιμό τρόπαιο. Αμφότερες έφτασαν εδώ με όνειρα για την κατάκτηση του τροπαίου, σε ένα γήπεδο κατάμεστο που θα θυμίζει την πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου. Χιλιάδες Γερμανοί αναμένεται να κατακλύσουν κάθε γωνιά του ιστορικού γηπέδου, αλλά μόνο η μία πλευρά θα πανηγυρίσει στο τέλος... Άλλωστε ο μεγάλος Γκάρι Λίνεκερ, το είχε δηλώσει πρώτος... Το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα, 22 παίκτες κυνηγούν μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο πως θα συμβεί το βράδυ του Σαββάτου στο "Γουέμπλει"!



ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
gotze dortmundΔεκαέξι ολόκληρα χρόνια έπρεπε να περάσουν για να φτάσει και πάλι η Μπορούσια Ντόρτμουντ μία ανάσα από την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Τότε στον μεγάλο τελικό του Μονάχου στέφθηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ιστορία της επικρατώντας στον μεγάλο τελικό της Γιουβέντους.

Το ταξίδι της μέχρι εδώ ήταν πολύ μακρύ και δύσβατο, αφού εξ 'αρχής η κληρωτίδα έπαιξε άσχημο παιχνίδι τους "κίτρινους", βάζοντας τη σε όμιλο "φωτιά" μαζί με Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης και Άγιαξ. Πρωταρχικός της στόχος ήταν να περάσει την φάση των ομίλων, αλλά η ίδια πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και πέρασε αήττητη στην επόμενη φάση, που βρήκε μπροστά της την Σαχτάρ, όπου προερχόταν από διακοπή στο πρωτάθλημά της και δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρόκριση, με συνολικό σκορ 3-0. Σχετικά "τυχερή" στάθηκε στην προημιτελική φάση, αφού βρέθηκε μπροστά της η πρωτάρα Μάλαγα, που της έβαλε το πιο... δύσκολο εμπόδιο στο δρόμο της μέχρι τον τελικό. Το 0-0 στο πρώτο παιχνίδι στην Ισπανία, άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό, που είχε τρομερή εξέλιξη, αφού η Ντόρτμουντ, αν και βρέθηκε στο 82' να χάνει με 2-1, κατάφερε να πετύχει δύο γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και να πάρει την μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά. Εκεί βρήκε απέναντί της την μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία αιφνιδίασε στο πρώτο ματς, όπου πήρε τεράστια νίκη με 4-1. Στον επαναληπτικό δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες, αλλά γνώρισε την πρώτη ήττα της στην διοργάνωση με 2-0, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να της στερήσει την συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό του "Γουέμπλεϊ".

Στην Μπουντεσλίγκα παρέδωσε από πολύ νωρίς τα... σκήπτρα στην Μπάγερν Μονάχου και ύστερα από δύο σερί πρωταθλήματα, έχασε εύκολα στην μάχη του πρωταθλήματος, δείχνοντας πως δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των Βαυαρών καθ' όλη την διάρκεια της φετινής σεζόν. Τερμάτισε όμως στην δεύτερη θέση και πήρε την απευθείας πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της ερχόμενης περιόδου. Στον τελικό του Κυπέλλου βρήκε και πάλι απέναντί της την Μπάγερν Μονάχου και γνώρισε την ήττα με 1-0, σε ένα ματς κλειστό χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Στο τελευταίο παιχνίδι της πριν το τελικό, γνώρισε απρόσμενη ήττα εντός έδρας από την Χόφενχάϊμ με 2-1, αγωνιζόμενη με τους βασικούς της και σίγουρα αυτό δεν ήταν και το καλύτερο για την ψυχολογική προετοιμασία εν' όψει του μεγάλου τελικού με την Μπάγερν. Ο Γιούργκεν Κλοπ υποστήριξε τους παίκτες του και δήλωσε απόλυτη πίστη στις δυνατότητές τους.

"Αν πάρουμε το τρόπαιο δεν σημαίνει ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα του κόσμου, αλλά ότι κερδίσαμε την καλύτερη ομάδα του κόσμου. Έχουμε και εις το τρόπο μας να δημιουργήσουμε προβλήματα στην Μπάγερν Μονάχου και αυτό θα επιδιώξουμε. Θυμηθείτε άλλωστε ότι και το 1997 κανένας δεν έδινε πιθανότητες στην Ντόρτμουντ κόντρα στην Γιουβέντους. Αν θες να πετύχεις κάτι μεγάλο πρέπει να ρισκάρεις και αυτό θα κάνουμε και μείς σήμερα. Δεν έχουμε προσαρμοστεί ποτέ στο παιχνίδι του αντιπάλου και δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε ούτε σήμερα. Πρέπει να προετοιμαστούμε σαν να είναι ένα συνηθισμένο παιχνίδι, αλλά να το εκτελέσουμε με τρόπο ξεχωριστό" ανέφερε σε τελευταίες του δηλώσεις ο Γερμανός τεχνικός.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Γιούργκεν Κλοπ, θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Μάριο Γκέτσε, που έχασε την μάχη με το χρόνο, μετά τον τραυματισμό τους στην επαναληπτική αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι δεν θα έχει την ευκαιρία να αποχαιρετίσει τους φίλους της Μπορούσια, αφού από 1η Ιουλίου θα είναι παίκτης της Μπάγερν Μονάχου!

Πιθανή ενδεκάδα: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Γκουντογκάν, Μπέντερ, Μπλαζικόφσκι, Ρόϊς, Γκροσκρόϊτς, Λεβαντόφσκι.

Πως έφτασε μέχρι το "Γουέμπλεϊ"
Ημιτελικά
24 Απριλίου 2013, Ντόρμουντ-Ρεάλ 4-1
30 Απριλίου 2013, Ρεάλ-Ντόρτμουντ 2-0
Προημιτελικά
3 Απριλίου 2013, Μάλαγα-Ντόρτμουντ 0-0
9 Απριλίου 2013, Ντόρτμουντ-Μάλαγα 3-2
Φάση των «16»
13 Φεβρουαρίου 2013, Σαχτάρ-Ντόρτμουντ 2-2
5 Μαρτίου 2013, Ντόρτμουντ-Σαχτάρ 3-0
Φάση των ομίλων
18 Σεπτεμβρίου 2012, Ντόρτμουντ-Αγιαξ 1-0
3 Οκτωβρίου 2012, Μάντσεστερ Σίτι- Ντόρτμουντ 1-1
24 Οκτωβρίου2012 , Ντόρτμουντ-Ρεάλ 2-1
6 Νοεμβρίου 2012, Ρεάλ- Ντόρτμουντ 2-2
21 Νοεμβρίου 2012, Αγιαξ- Ντόρτμουντ 1-4
4 Δεκεμβρίου 2012, Ντόρτμουντ-Μάντσεστερ Σίτι 1-0


ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
robenΠραγματική γερμανική μηχανή θύμισε την φετινή χρονιά η Μπάγερν Μονάχου, που έφτασε με το σπαθί της μέχρι τον σημερινό τελικό, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν. Το τρομερό με το συγκρότημα του Γιουπ Χάϊνκες ήταν ότι η ομάδα έπαιζε στον ίδιο ρυθμό, σε όλα της τα παιχνίδια, σπάζοντας ουσιαστικά όλα τα ρεκόρ την φετινή σεζόν.

Όντας η περσινή φιναλιστ του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, ξεκίνησε το ταξίδι της με υψηλές προσδοκίες, ώστε να φτάσει εκεί που δεν κατάφερε πέρσι στον τελικό μέσα στο... σπίτι της. Ζητούμενο για την Μπάγερν Μονάχου ήταν και τη ν φετινή χρονιά να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτή είναι η τρίτη συμμετοχή της ομάδας σε τελικό τα τελευταία τέσσερα χρόνια και άπαντες θέλουν να διώξουν από πάνω τους τον χαρακτηρισμό των "loosers" που τους κυνηγάει μετά τον περσινό χαμένο τελικό με την Τσέλσι. Στην φάση των ομίλων το συγκρότημα του Γιουπ Χάϊνκες, βρέθηκε αντιμέτωπη με τις Λιλ, ΜΠΑΤΕ Μπόρίσοφ και Βαλένθια και εξ' αρχής ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση. Όπως αναμενόταν δεν αντιμετώπισε δυσκολίες και πέρασε με τέσσερις νίκες, μία ήττα και μία ισοπαλία. Στην φάση των "16" βρέθηκε απέναντι στην Άρσεναλ, με την οποία παραλίγο να... αυτοκτονήσει ,αφού στο πρώτο ματς στο Λονδίνο πήρε τη νίκη με 3-1, αλλά στον επαναληπτικό στο Μόναχο, γνώρισε την μοναδική της ήττα μέσα στο 2013 με 2-0 και παραλίγο να αποκλειστεί. Αυτή η ήττα γέμισε με δύναμη τους Βαυαρούς, που στα προημιτελικά δεν αντιμετώπισαν καμία δυσκολία απέναντι στην παντοδύναμη Γιουβέντους περνώντας στα ημιτελικά με επιμέρους σκορ 4-0. Στα ημιτελικά βρήκε απέναντί της θηρίο που λέγεται Μπαρτσελόνα και με total football και στα δύο παιχνίδια κατάφερε να την πετάξει εκτός με επιμέρους σκορ 7-0. Κατόρθωμα το οποίο εύκολα γράφεται αλλά πολύ δύσκολα πετυχαίνεται και ειδικά όταν απέναντί του έχει τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του.

Στην Μπουντεσλίγκα έκανε πραγματική πλάκα και έσπασε όλα τα φετινά ρεκόρ που μπορούσε. Κατέκτησε πανεύκολα το πρωτάθλημα, μαζεύοντας συνολικά 91 βαθμούς και βελτίωσε κατά δέκα βαθμούς την καλύτερη επίδοση. Άφησε δεύτερη την Μπορούσια Ντόρτμουντ, στο -25 και με διαφορά τερμάτων +80. Στον τελικό του Κυπέλλου βρήκε και πάλι απέναντί της την Ντόρτμουντ, της οποίας επικράτησε με 1-0 και έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ. Πραγματικά εκπληκτική πορεία από το συγκρότημα του Γιουπ Χάϊνκες, που τελείωσε την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα με 29 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

Στο τελευταίο της παιχνίδι, βρέθηκε να χάνει με 3-1 από την Γκλάντμπαχ μόλις στο 10', αλλά κατάφερε με υπομονή και επιμονή να γυρίσει τελικά υπέρ της το σκορ και να φτάσει τελικά στην επικράτηση με 4-3. Ο έμπειρος τεχνικός της ομάδας παρέταξε μία μίξη ποδοσφαιριστών, βασικών και αναπληρωματικών και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν. Έρχεται πλέον στον σημερινό τελικό με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Η τραγική ειρωνεία με το όλο φετινό επίτευγμα της Μπάγερν Μονάχου είναι ότι από το Δεκέμβρη έχει ανακοινωθεί ότι επόμενος προπονητής των Βαυαρών θα είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον Χάϊνκες να έχει προτάσεις από την... μισή Ευρώπη για να αναλάβει το πόστο του προπονητή.

"Σε έναν τελικό οι πιθανότητες είναι 50-50. Καμία ομάδα δεν έχει πλεονέκτημα ή μειονέκτημα πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Τα πάντα θα κριθούν μέσα στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι η ομάδα θα τα καταφέρει αφού είμαστε πνευματικά πολύ ισχυροί" τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιουπ Χάϊνκες. Ενδιαφέρουσες και οι δηλώσεις του Σβαϊστάϊγκερ, που τόνισε πως: "Αν πάρουμε το τρόπαιο θα είμαστε ευτυχείς, αν αποτύχουμε θα υπάρχουν και πάλι λόγοι που δεν τα καταφέραμε".

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιουπ Χάϊνκες, δεν ετοιμάζει εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα, ενώ δεν υπήρξαν και ξαφνικές απώλειες πριν από το μεγάλο τελικό. Οι δύο μεγάλοι απόντες από το σημερινό ματς θα είναι οι Κροος και Μπαντστούμπερ, που ούτως ή άλλως δεν υπολογίζονταν το τελευταίο διάστημα.

Πιθανή ενδεκάδα: Νόϊερ, Λαμ, Βαν Μπούϊτεν, Ντάντε, Αλάμπα, Σβαϊνστάϊγκερ, Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί, Μάντζουκιτς.

Πως έφτασε μέχρι το "Γουέμπλεϊ"
Ημιτελικά
23 Απριλίου 2013, Μπάγερν-Μπαρτσελόνα 4-0
1η Μαΐου 2013, Μπαρτσελόνα-Μπάγερν 0-3
Προημιτελικά
2 Απριλίου 2013, Μπάγερν -Γιουβέντους 2-0
10 Απριλίου 2013, Γιουβέντους-Μπάγερν 0-2
Φάση των «16»
19 Φεβρουαρίου 2013, Αρσεναλ-Μπάγερν 1-3
13 Μαρτίου 2013, Μπάγερν-Αρσεναλ 0-2
Φάση των ομίλων
20 Νοεμβρίου 2012, Βαλένθια-Μπάγερν 1-1
7 Νοεμβρίου 2012, Μπάγερν-Λιλ 6-1
23 Οκτωβρίου 2012, Λιλ-Μπάγερν 0-1
2 Οκτωβρίου 2012, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Μπάγερν 3-1
19 Σεπτεμβρίου 2012, Μπάγερν-Βαλένθια 2-1
5 Δεκεμβρίου 2012, Μπάγερν-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 4-1

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση