» » » » » » » Πάμε Στοίχημα Προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ: Σαφή προβάδισμα για τον Ατρόμητο!



21:00 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ

Προϊστορία: 1-0-0

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (159ος, Ελλάδα): Σημαντικό βήμα για την παρθενική του πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ έκανε η ομάδα του Περιστερίου, που επικράτησε με 2-1 στο Σαράγεβο. Η πρώτη φάση άνηκε στους γηπεδούχους, με τον Τσενάμο να αποκρούει μακρινό δυνατό σουτ, αλλά στην πρώτη του καλή φάση στο 11’ κατάφερε να προηγηθεί σε κόρνερ του Πίτου Γκαρσία, με τον Φυτανίδη να πηδάει ψηλότερα από όλους και να πιάνει την κεφαλιά. Χωρίς πολλές συγκινήσεις η συνέχεια, δεχόμενος απειλές μόνο με μακρινά σουτ, κατάφερε να προηγηθεί στο 75’ με πολύ ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία από τον Νάστο, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Τάτο λίγο αργότερα, ο οποίος πλάσαρε κάτω από τα πόδια του κίπερ, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το δοκάρι. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, με τον Τσενάμο να λέει όχι, ενώ στα τελευταία λεπτά ο Καραμάνος δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από κάθετη μπαλιά του Γκαρσία.
Από τις ανερχόμενες δυνάμεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η ομάδα του Περιστερίου καταφέρνει να βρεθεί για τρίτη σερί χρονιά στα ευρωπαϊκά σαλόνια, ελπίζοντας αυτή τη φορά να σπάσει το ρόδι και να αποκλείσει την αντίπαλο της. Η εικόνα του στον πρώτο αγώνα και το μεγάλο αβαντάζ από το αποτέλεσμα τον έχουν φέρει πολύ κοντά σε αυτό το στόχο. Πέρυσι και πρόπερσι είχε γνωρίσει ισάριθμους αποκλεισμούς από Νιούκαστλ (1-1 εντός, 0-1 εκτός) και Άλκμααρ με την οποία παραλίγο να πετύχει μεγάλη ανατροπή μέσα στην Ολλανδία (1-3 εντός, 2-0 εκτός). Στο τιμόνι του παραμένει ο Γιώργος Παράσχος, στον οποίο οφείλει πολλά για τη σοβαρή του πορεία ως τώρα. 2-1-2 ο ευρωπαϊκός του απολογισμός, γκολ-γκολ και τα δύο εντός, στα οποία δεν έχει καταφέρει να κερδίσει (0-1-1).

Τελευταία 5: 4-1-0


ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ (282η, Βοσνία): Δεν πτοήθηκε από το γκολ που δέχτηκε στο 11’, έχοντας ήδη μια καλή ευκαιρία στο 6’ με μακρινό σουτ του Πουζίγκατσα, ο οποίος ήταν και αυτός που ισοφάρισε για τους Βόσνιους στο 26’, (πάλι) με μακρινό -άπιαστο αυτή τη φορά- σουτ. Αυτός ήταν και ο κατά κόρον τρόπος που προσπάθησε να βρει τρόπο να γυρίσει το παιχνίδι, έχοντας ακόμα μία καλή φάση με τον Πουζίγκατσα, πριν έρθει το δεύτερο από τον Ατρόμητο στο 75’. Αμέσως μετά γλίτωσε από τύχη το τρίτο, είχε μια καλή ευκαιρία με μακρινό συρτό του Στόιτσεφ, ενώ ο Τατομίροβιτς τη γλίτωσε στις καθυστερήσεις, κάνοντας σωτήριο τάκλιν προ του Μπάντοβιτς. Έδειξε ομάδα που μπορεί να κρατήσει μπάλα, και να την κυκλοφορήσει, αλλά της λείπει ένας παίχτης για να γεμίσει την περιοχή, ώστε να μην επιχειρούν οι παίχτες της τόσα πολλά μακρινά. Η άμυνα του Ατρόμητου χάλασε τα σχέδια του Ούσουπλιτς, ο οποίος δε φάνηκε δυσαρεστημένος από τη συνολική εικόνα της ομάδας του. Μετρά ήδη μια πρόκριση επί της νορβηγικής Χάουγκεσουντ, έχοντας βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο μετά το πρώτο παιχνίδι, όπου ηττήθηκε με 0-1 εντός έδρας, αλλά κατάφερε να την πρόκριση μέσα στη Νορβηγία, επικρατώντας με 3-1. Η ομάδα του «μαρτυρικού» Σαράγεβο είναι σε σταθερή βάση στα προκριματικά τα τελευταία χρόνια. Εκτός από 3 χρονιές, βγαίνει κάθε χρόνο Ευρώπη τα 14 τελευταία χρόνια. Ακόμα και έτσι πάντως δεν έχει σημειώσει κάποια μεγάλη επιτυχία, αφού η καλύτερη πορεία της ήταν την περίοδο 2009/10, όταν έφτασε στα πλέι-οφ, αλλά αποκλείστηκε από την ρουμανική Κλουζ (1-1 εντός, 1-2 εκτός). Φέτος ελπίζει σε κάτι καλύτερο, ειδικά από τη στιγμή που ανέλαβε ο Μαλαισιανός επιχειρηματίας Βίνσεντ Ταν, ιδιοκτήτης και την Ουαλικής Κάρντιφ. Ο Ταν δαπάνησε χρήματα φέρνοντας ποιοτικούς (για τα δεδομένα της παίχτες) που οδήγησαν την ομάδα στην κατάκτηση του κυπέλλου πέρυσι, ο πρώτος τίτλος της ομάδα μετά από το πρωτάθλημα της περιόδου 2006/07. Στην τεχνική ηγεσία, μετά από την ατυχή επιλογή του Ρόμπερτ Γιάρνι, ανέλαβε ο άπειρος Ούσουπλιτς, που εκτός από το κύπελλο, έφερε στην ομάδα και την τρίτη θέση, διεκδικώντας το πρωτάθλημα μέχρι τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές (τερμάτισε τρεις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Ζρινίσκι). Τρεις Σέρβοι, 2 Σκοπιανοί και ένας Μαυροβούνιος οι ξένοι στο ρόστερ της. Όλοι οι υπόλοιποι είναι γηγενείς. Λόγω της κρισιμότητας του σημερινού αγώνα, η πρεμιέρα στο πρωτάθλημα κόντρα στη Ζβιέζντα αναβλήθηκε. 60 οι αγώνες της στην Ευρώπη με απολογισμό 20-13-27. 48 από αυτούς στο Γιουρόπα (και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ), με απολογισμό 16-11-21. Μόλις τρεις οι νίκες εκτός έδρας.

Τελευταία 5: 3-0-2

Πρόταση Πάμε Στοίχημα: Είδαμε πολλά από τα καλά στοιχεία που χαρακτήρισαν τον Ατρόμητο στην περασμένη σεζόν και δίκαια έφυγε με αποτέλεσμα από το Σαράγεβο. Λόγω απειρίας ίσως να μη μπορούμε να πούμε ότι είναι με το 1,5 πόδι στην επόμενη φάση, αλλά ο στόχος της πρώτης πρόκρισης και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, του δίνουν αναμφίβολα τον πρώτο λόγο. Ο άσος κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (1.47 Stoiximan), το να σκοράρουν αμφότερες, μιας και η Σαράγεβο δεν έχει τίποτα να χάσει και πρέπει να κυνηγήσει το γκολ, προσφέρεται στο 2.37 (Stoiximan).

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση