» » » » » Μάχη από την ισπανική Λίγκα για να αποφευχθεί η απεργία


Η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος, η γνωστή Λα Λίγκα (LFP), παρότρυνε χθες παίχτες και αρμόδιους να αναιρέσουν την απόφαση για απεργία από την επόμενη αγωνιστική, προειδοποιώντας για τη σοβαρή ζημιά που θα υποστεί το άθλημα, αν δε γίνουν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές.
Ποδοσφαιριστές από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ, έχουν συστρατευθεί με τη Βασιλική Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF) και απειλούν να μποϊκοτάρουν τους τελευταίους αγώνες της σεζόν, για τις αλλαγές που πρότεινε η κυβέρνηση σχετικά με τα τηλεοπτικά έσοδα.
Ο πρόεδρος της Λίγκας, Χαβιέ Τέμπας, που είναι αντίθετος με όλη αυτή την κίνηση δήλωσε σε συνέντευξη τύπου: «Είναι αυτοί που κάλεσαν σε απεργία και είναι οι ίδιο που πρέπει να το πάρουν».
«(αυτή η κίνηση) Δεν αφορά μόνο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο που τους ενδιαφέρει, αλλά επίσης το ποδόσφαιρο που ισχυρίζονται ότι τόσο τους ενδιαφέρει: η 3η κατηγορία και το ερασιτεχνικό».
Η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η ένωση ποδοσφαιριστών διαμαρτύρονται για τους όρους ενός νέου νομοσχεδίου, το οποίο υποχρεώνει τις εταιρείες που καλύπτουν αγώνες από την Ισπανία να διαπραγματευτούν συλλογικά με τη Λίγκα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων και να αναδιανέμουν τα έσοδα.
Υποστηρίζουν ότι αυτό δε δίνει ίσα ποσοστά στα τηλεοπτικά δικαιώματα για τις μικρότερες ομάδες σε χαμηλές κατηγορίες.
Η Λίγκα με ανακοίνωση την Δευτέρα ξεκαθάρισε τη θέση της ότι πιστεύει πως η κίνηση της ομοσπονδίας και της ένωσης των ποδοσφαιριστών δημιουργεί πολύ σοβαρή ζημιά στο επαγγελματικό και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της χώρας.
Προέτρεψε επίσης την ομοσπονδία και την ένωση να μην προχωρήσουν με την απειλή της απεργίας, που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει από τις 16 Μαΐου και να διαπραγματευτούν με όσα προσφέρονται τώρα.
***Δείτε εδω τις εταιρίες στοιχήματος που λειτουργούν στην Ελλάδα
Ο Τέμπας δήλωσε επίσης ότι μία τέτοια απεργία/αποχή από την ποδοσφαιρική δράση σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα προκαλέσει απώλειες εσόδων για όλες τις ομάδες, που συνολικά θα φτάσουν τα 50 εκατ. ευρώ.
Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας κάλεσε για ακρόαση την Τετάρτη την Ομοσπονδία και την Ένωση ποδοσφαιριστών και από εκεί θα αποφασιστεί αν επιτραπεί να προχωρήσουν στην απεργία.

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση