» » » » Μάντσεστερ Σίτι — Τσέλσι, 90 λεπτά για τον τίτλο




Η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι στον τελικό του 66ου Ευρωπαϊκού τελικού του Champions League. Οι Πολίτες βρίσκονται στον τελικό για πρώτη φορά, ενώ οι Μπλε θα λάβουν μέρος στο τρίτο τελικό τους έχοντας σηκώσει το τρόπαιο μία φορά, το 2012. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο Ντραγκάο στο Πόρτο. Ο τελικός του Champions League αρχικά προοριζόταν να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, αλλά η UEFA αποφάσισε να αλλάξει τον χώρο λόγω των περιορισμών του Covid-19. Θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θεατών στο γήπεδο. Και οι δύο ομάδες έλαβαν 6.000 εισιτήρια η καθεμία, με συνολικά 20.000 άτομα να αναμένεται να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Ο διαιτητής θα είναι ο Αντόνιο Ματέου Λάοθ, ένας 44χρονος Ισπανός που έχει «ιστορία» με τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Λαόθ απέβαλλε τον Πεπ στην ήττα του προημιτελικού του Champions League εναντίον της Λίβερπουλ το 2018. Το ακυρωμένο γκολ του Λίροϊ Σανέ πυροδότησε τη σύγκρουση στο Έτιχαντ που οδήγησε τον Γκουαρδιόλα να σταλεί στα αποδυτήρια. Μετά τον αγώνα, ο Καταλάνος είπε “Είναι διαιτητής που του αρέσει να αισθάνεται διαφορετικός, να είναι ξεχωριστός. Όταν όλοι βλέπουν τα πράγματα, θα δει το αντίθετο. Ήθελε πάρα πολύ να με αποβάλλει γιατί δεν είπα λάθος λέξη”, τότε.

Φαβορί οι Πολίτες

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε την Έβερτον με 5-0 στην τελευταία αγωνιστική της Premier League και έδειξε την επιθετική της δύναμη. Οι παίκτες ανύψωσαν το τρόπαιο στην τελετή μετά τον αγώνα και ευχαρίστησαν τους οπαδούς. Πέντε γκολ εναντίον μιας ομάδας που διαχειρίζεται ο Κάρλο Αντσελότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει σεβαστό. Αλλά πρέπει να αναφερθεί και το μηδέν στην άμυνα. Η μεταγραφή των £ 65 εκατομμυρίων του αμυντικού Ρούμπεν Ντίας από την Μπενφίκα ήταν μία κίνηση αλλαγής, φαινομενικά θεραπεύοντας την αμυντική ευπάθεια του συλλόγου.

Προηγουμένως κατέκτησε το Carabao Cup αφού νίκησε την Τότεναμ στο Γουέμπλεϊ. Αλλά οι Άραβες ιδιοκτήτες δεν είναι πλέον ικανοποιημένοι με εγχώριους τίτλους, θέλουν το τρόπαιο του Champions League, τίποτα λιγότερο. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αισθάνεται κάποια πίεση, ξέρει πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς. Μέχρι στιγμής κέρδισε τα πάντα εκτός από αυτό το τρόπαιο. Η κατάκτηση του Champions League θα ενισχύσει περαιτέρω τα διαπιστευτήριά του ως ο καλύτερος προπονητής. Τα όνειρα του τετραπλού τίτλου έληξαν μετά την ήττα του ημιτελικού του FA Cup από την Τσέλσι πριν από δύο εβδομάδες, αλλά θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσει, κάτι πιο σημαντικό.

Στο δρόμο προς τον τελικό, η Μάντσεστερ Σίτι απέκλεισε δύο Γερμανικές ομάδες και την Γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν. Έξι νίκες σε έξι αγώνες σίγουρα σημαίνει κάτι. Οι Πολίτες έφτασαν στους προημιτελικούς αφού νίκησαν την Μπορούσια Γκλάντμπαχ με συνολική νίκη 4-0. Δεν ήταν εύκολο εναντίον της Μπορούσια Ντόρτμουντ στον επόμενο γύρο, αλλά η Σίτι κέρδισε συνολικά 4-2.

Τέλος, ο Πεπ και οι παίκτες του εξασφάλισαν τον τελικό μετά από δύο νίκες εναντίον των Παριζιάνων. 2-1 στο Παρίσι και 2-0 στο Έτιχαντ. Ο Γκουαρδιόλα έχει μια πλήρη ομάδα για να διαλέξει. Ο Ιλκάι Γκουντογκάν, ο οποίος υπέστη τραυματισμό εναντίον της Μπράιτον, είναι σε θέση να παίξει, ενώ ο Ζοάο Κανσέλο επέστρεψε από την τιμωρία.

Ξέρουν τον τρόπο οι Μπλε

Η Τσέλσι ξεκίνησε άσχημη την σεζόν, αλλά τα πράγματα άρχισαν να βελτιώνονται από τότε που ο Τόμας Τούχελ διορίστηκε νέος προπονητής αντί του Φράνκ Λαμπάρντ. Ο Γερμανός προπονητής είναι πολύ επιτυχής μέχρι στιγμής. Οι Μπλε εξασφάλισαν την τέταρτη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ και θα λάβουν μέρος στον τελικό του Champions League. Πιστεύω ότι ο ιδιοκτήτης Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα, καθώς και οι οπαδοί.

Ακόμα περισσότερο, ο Τούχελ είπε ότι θα είναι ανταγωνιστικοί με την αντίπαλο της την επόμενη σεζόν. Η Τσέλσι απέκλεισε την Ατλέτικο Μαδρίτης στον πρώτο γύρο νοκ-άουτ με δύο νίκες. Κέρδισαν 1-0 ως φιλοξενούμενη και 2-0 ως οικοδεσπότες. Η Πόρτο ήταν το θύμα της στους προημιτελικούς. Οι Λονδρέζοι έκαναν τη δουλειά στον πρώτο αγώνα, κερδίζοντας 2-0 εκτός έδρας. Η οριακή ήττα 1-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ δεν της στοίχησε. Τέλος, απέκλεισε την Ρεάλ Μαδρίτης με συνολικό σκορ 3-1 για να φτάσει στον τελικό. Η ισοπαλία στο πρώτο ματς στη Μαδρίτη ακολούθησε μια πειστική νίκη 2-0 εντός έδρας.

Ο Γερμανός προπονητής έχει τους περισσότερους παίκτες διαθέσιμους πριν από αυτόν τον αγώνα, αλλά ο πρώτος τερματοφύλακας Εντουάρ Μεντί δίνεται ως αμφίβολος με τραυματισμό στα πλευρά. Συγκρούστηκε με μια προσπάθεια να κρατήσει έξω από το τέρμα τον Τραορέ εναντίον της Άστον Βίλλα. Ο Μεντί αντικαταστάθηκε από τον Κέπα Αριζαμπαλάγκα για το δεύτερο ημίχρονο και δεν είναι σαφές εάν θα ξεκινήσει στον τελικό. Ο σημαντικός μέσος Νγκολό Καντέ είναι επίσης αμφίβολος με τραυματισμό. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, θα είναι έτοιμος για αυτόν τον αγώνα.

Πρόβλεψη Μάντσεστερ Σίτι vs Τσέλσι:

Η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει την Τσέλσι στον τελικό, έχοντας χάσει δύο φορές εναντίον του Τόμας Τούχελ τις τελευταίες έξι εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του ημιτελικού του Κυπέλλου FA. Ωστόσο, εξακολουθώ να πιστεύω στον Γκουαρντιόλα και τους παίκτες του. Είναι σε καλύτερη φόρμα από την Τσέλσι αυτή τη στιγμή. Οι Μπλε έχουν υποστεί τρεις ήττες στους τέσσερις τελευταίους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του τελικού του FA Cup. Η Τσέλσι ήταν τυχερή που εξασφάλισε την θέση της στην πρώτη τετράδα αφού έχασε 2-1 από τους Χωριάτες στον τελευταίο αγωνιστικό γύρο. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι πιο κοντά στη νίκη.

Μάντσεστερ Σίτι vs Τσέλσι Επιλογή: Νίκη της Μάντσεστερ Σίτι @ 1,92

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση