» »Unlabelled » Τελικός Σεβίλλη — Ρόμα προγνωστικα

Η Σεβίλλη είχε μια κακή περίοδο στο Ισπανικό πρωτάθλημα και βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα με 49 βαθμούς. Στον τελευταίο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και μπορεί να ανέβει κάποια θέση ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.

Αυτή είναι μια μεγάλη επιτυχία για τον προπονητή Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Αντικατέστησε τον Χόρχε Σαμπάολι τον Μάρτιο, όταν ο σύλλογος ήταν μόλις 2 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Μεντιλίμπαρ μεταμόρφωσε την ομάδα και το συνολικό του ρεκόρ είναι πολύ καλό — 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Μία από αυτές τις δύο ήττες ήρθε αυτό το Σαββατοκύριακο όταν έχασε 1-2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Νομίζω ότι αυτή η ήττα δεν πρέπει να υπερεκτιμηθεί καθώς όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Η ευρωπαϊκή φόρμα θα μπορούσε να αξιολογηθεί ως καλή, η Σεβίλλη απέκλεισε τις PSV Αϊντχόφεν, Φενερμπαχτσέ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους στους γύρους νοκ-άουτ.

Αγαπούν αυτή την διοργάνωση και ήταν επιτυχημένοι τα τελευταία χρόνια. Η Σεβίλλη έχει κερδίσει το Γιουρόπα Λιγκ έξι φορές, κάτι που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης. Η τελευταία επιτυχία ήρθε το 2020, άρα είναι φαβορί στον τελικό. Ο Μεντιλίμπαρ θα μείνει χωρίς τον Μάρκος Ακούνια και αυτό είναι μεγάλο χάντικαπ. Ο Αργεντινός δέχθηκε κόκκινη απέναντι στη Ρεάλ, αλλά αποβλήθηκε και απέναντι στη Γιουβέντους. Δεν θα παίξει λόγω τιμωρίας. Οι Μαρκάο και Νιανζού Τανγκί αξιολογούνται ως αμφίβολοι.

Με τον τρόπο του Μουρίνιο

Όλη η σεζόν για τη Ρόμα εξαρτάται από την έκβαση αυτού του αγώνα. Αν οι Τζιαλορόσι κερδίσουν στη Βουδαπέστη, οι παίκτες θα γίνουν ήρωες, ο Ζοσέ Μουρίνιο θα είναι ιδιοφυΐα και οι οπαδοί θα είναι χαρούμενοι.

Φυσικά η Ρόμα θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που σημαίνει πολλά λεφτά. Τι γίνεται όμως αν η Σεβίλλη σηκώσει το τρόπαιο; Λοιπόν, θα είναι κάτι σαν καταστροφή. Ο Μουρίνιο θυσίασε την εγχώρια Serie A και δεν έχει καμία πιθανότητα να τερματίσει στο Top-4 της κατάταξης.

Η τρέχουσα φόρμα της είναι κακή, η Ρόμα έχει μόλις μία νίκη στους τελευταίους 9 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Στο τελευταίο τους παιχνίδι οι Τζιαλορόσι γνώρισαν μια οδυνηρή ήττα από τη Φιορεντίνα. Η ήττα δεν ήταν πολύ σημαντική για τον βαθμολογικό πίνακα, αλλά σίγουρα επηρέασε το ηθικό της ομάδας.

Ο Μουρίνιο πρέπει να βρει έναν τρόπο να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη των παικτών. Μέχρι στιγμής ήταν επιτυχημένος στην Ευρώπη, καθώς οι άνδρες του έχουν προχωρήσει στη φάση των ομίλων του φθινοπώρου πριν αποκλείσουν τη Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ, τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, τη Φέγενορντ και την Μπάγερ Λεβερκούζεν στη φάση των νοκ-άουτ.

Η νίκη επί της τελευταίας ήρθε χάρη στη νίκη με 1-0 στο στάδιο Ολίμπικο. Επτά ημέρες αργότερα οι άντρες του Μουρίνιο παρέμειναν αήττητοι στη Γερμανία, αλλά το “παρκάρισμα του λεωφορείου” δεν είναι κάτι που αρέσει στους οπαδούς. Σχετικά με τα νέα της ομάδας, η Ρόμα θα είναι χωρίς τον Ρικ Κάρσντορπ και τον Μάρας Κουμπούλα για τον τελικό, αλλά ο Πάουλο Ντιμπάλα θα πρέπει να είναι διαθέσιμος μετά την ανάρρωσή του από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο που υπέστη κόντρα στην Αταλάντα τον περασμένο μήνα. Έτοιμος και ο Λεονάρντο Σπινατζόλα.

Πρόβλεψη Σεβίλλη — Ρόμα:

Και οι δύο ομάδες δεν μπορούν να αγωνιστούν στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των εγχώριων πρωταθλημάτων, και για αυτό θα πρέπει να κερδίσουν εάν θέλουν να ανταγωνιστούν τις ελίτ ομάδες την επόμενη σεζόν. Η Σεβίλλη είναι έξι φορές νικήτρια στην διοργάνωση, δεν έχασε ποτέ έναν τελικό. Από την άλλη πλευρά έχουμε τη Ρόμα με προπονητή τον Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος παραμένει αήττητος σε πέντε Ευρωπαϊκούς τελικούς. Παρόλα αυτά, μόνο ένας μπορεί να επιστρέψει σπίτι με το τρόπαιο. Και νομίζω ότι θα είναι η Σεβίλλη. Η Ρόμα είναι εκτός φόρμας, ο Ντιμπάλα παλεύει συνεχώς με τραυματισμούς και η εμπιστοσύνη των παικτών είναι χαμηλότερη μετά τα τελευταία κακά αποτελέσματα.

Επιλογή Σεβίλλη vs Ρόμα: Η Σεβίλλη θα σηκώσει το τρόπαιο @ 1,91

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση