» » » » » » » Προγνωστικά πάμε στοίχημα στο EURO 2012: Ισπανία – Ιταλία

betcatalog.gr Τα πάντα για το στοίχημα 


Προγνωστικά πάμε στοίχημα στο EURO 2012: Ισπανία – Ιταλία
Για στοιχηματικά tips στο μεγάλο τελικό διαβάστε το «Tips στο Στοίχημα: Ισπανία – Ιταλία»


Γήπεδο: NSK Olimpijs'kyj, Χωρητικότητα: 70050
Προϊστορία: 9-11-10


ΙΣΠΑΝΙΑ (1η): Επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του μεγάλου φαβορί στη φετινή διοργάνωση, η Ισπανία έφτασε επάξια στον αποψινό μεγάλο τελικό, διεκδικώντας το σπουδαίο ρεκόρ να είναι η πρώτη εθνική ομάδα που θα καταφέρει να πανηγυρίσει τρίτο συνεχόμενο τίτλο σε μεγάλες εθνικές διοργανώσεις (EURO 2008,  Μουντιάλ 2010). Σε ένα μοιρασμένο από φάσεις ημιτελικό κόντρα στην Πορτογαλία, μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια και την παράταση, όλα κρίθηκαν στα πέναλτι με τους φούριας ρόχας να παίρνουν την πρόκριση στα πέναλτι με 4-2. Σε… αντιγραφή του EURO 2004, όπου η Ελλάδα είχε ξεκινήσει τις υποχρεώσεις με Πορτογαλία και τις έκλεισε πάλι με τους Πορτογάλους στον τελικό, έτσι και οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στον πρώτο αγώνα του ομίλου τους και ξαναβρέθηκαν και απόψε.




 Πάντως, αν οι φήμες για το «στήσιμο» για 2-2 στο Ισπανία-Κροατία είχαν επαληθευτεί, τότε οι Ιταλοί δε θα ήταν εδώ απόψε για αντίπαλος της Ισπανίας. Ερωτηθείς ο Ντελ Μπόσκε για αυτό, απάντησε ότι αν είχε χρησιμοποιήσει δόλιους τρόπους για να αποκλείσει μία ομάδα δε θα τα είχε καλά με τη συνείδηση του και τόνισε ότι η Ιταλία βρίσκεται άξια στον τελικό, χρίζοντας την μάλιστα και ως φαβορί, λέγοντας πως: «Η Ιταλία έχει τέσσερις παγκόσμιους τίτλους άρα δεν είμαστε εμείς το φαβορί». Ένας από τους γρίφους στο σημερινό ματς είναι το τι θα κάνει ο Ντελ Μπόσκε για την κορυφή της επίθεσης. Δέχτηκε κριτική για το πρώτο παιχνίδι όπου χρησιμοποίησε τον Φάμπρεγκας σε αυτή τη θέση, στα επόμενα δύο χρησιμοποίησε τον Τόρρες, στον προημιτελικό με τη Γαλλία ξαναέβαλε τον Φάμπρεγκας, αλλά στον ημιτελικό (ως δια μαγείας) χρησιμοποίησε τον Νεγρέδο! Οι λύσεις υπάρχουν αλλά είναι απορίας άξιον πως δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμα τον Γιορέντε ο οποίος προέρχεται από εκπληκτική χρονιά με τη Μπιλμπάο και τεράστια ονόματα (Σίτυ, Ρεάλ) προσπαθούν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Λογικά πάντως ο Ντελ Μπόσκε θα χρησιμοποιήσει και πάλι το Φάμπρεγκας, εκτός αν μας επιφυλάξει κάποια μεγάλη έκπληξη για το τέλος. Έχοντας τους όμως παροπλισμένους δύσκολα θα μπορέσουν οι υπόλοιποι επιθετικοί να προσφέρουν κάτι, ακόμα και αν χρησιμοποιηθούν ως αλλαγή. Το κλασικό χαρακτηριστικό της Ισπανίας είναι το τίκι-τάκα με τις κοντινές μπαλιές και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει απόψε. Η αλήθεια πάντως είναι ότι η Ισπανία δείχνει κουρασμένη και χωρίς τη σπιρτάδα που είχε δείξει στις προηγούμενες διοργανώσεις, απόρροια ίσως των πολλών και έντονων αγώνων των περισσότερων ποδοσφαιριστών της φέτος.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5: 4-1-0


Τερματοφύλακες: Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης), Βίκτορ Βαλντές (Μπαρτσελόνα), Ρέινα (Λίβερπουλ)
Αμυντικοί: Ραούλ Αλμπιόλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Αλβάρο Αρμπελόα (Ρεάλ Μαδρίτης), Πικέ (Μπαρτσελόνα), Χουανφράν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Χάβι Μαρτίνεθ (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Ζόρντι Άλμπα (Βαλένθια)
Μέσοι: Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Τσάβι (Μπαρτσελόνα), Μπούσκετς (Μπαρτσελόνα), Μάτα (Τσέλσι), Σίλβα (Μαν. Σίτι), Τσάβι Αλόνσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Χέσους Νάβας (Σεβίλλη), Καθόρλα (Μάλαγα)
Επιθετικοί: Πέδρο (Μπαρτσελόνα), Τόρες (Τσέλσι), Νεγρέδο (Σεβίλλη), Γιορέντε (Αθλέτικ Μπιλμπάο)



ΙΤΑΛΙΑ (12η): Στον ημιτελικό με τη Γερμανία ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ (4,35 στον ΟΠΑΠ), αλλά οι Ιταλοί ήταν τελικά αυτοί που πανηγύρισαν την πρόκριση στον τελικό, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον επιθετικό της Μαν. Σίτι, Μάριο Μπαλοτέλλι, που σκόραρε δύο φορές (20’, 36’). Στο 20’, ο Κασάνο ξεμαρκαρίστηκε από τους γερμανούς αμυντικούς και έβγαλε τη σέντρα στον Μπαλοτέλλι που σκόραρε με το κεφάλι, ενώ στο 36’ ο Μπαλοτέλλι έγινε αποδέκτης μακρινής μπαλιάς και από το ύψος της μεγάλης περιοχής κεραυνοβόλησε με σουτ τον Νόιερ, ο οποίος δεν είχε περιθώρια να αντιδράσει, γράφοντας έτσι το τελικό 2-0. Ο Μπαλοτέλλι, που δέχτηκε πολύ μεγάλη κριτική από τον τύπο αλλά και από συμπαίκτες του, έδειξε την ανθρώπινη πλευρά του μετά το δεύτερο γκολ, αφού έτρεξε να το πανηγυρίσει με τη θετή του μητέρα που βρισκόταν στις κερκίδες, ενώ για απόψε, που θα βρίσκεται και ο θετός του πατέρας του στο γήπεδο, υποσχέθηκε ότι θα σκοράρει άλλα δύο! Αν και πάει να γίνει το αγαπημένο παιδί των Ιταλών, αυτός που μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα, είναι ο Αντρέα Πίρλο, ο οποίος βρίσκεται στη πιο ώριμη φάση της καριέρας του και είναι ο κινητήριος μοχλός τόσο στην άμυνα όσο και στην οργάνωση και ανάπτυξη της Ιταλίας. Αυτό είναι και θετικό αλλά και αρνητικό. Γιατί αν τα εξαιρετικά χαφ της Ισπανίας καταφέρουν να τον εξουδετερώσουν τότε η Ιταλία θα χάσει πολύ από τη δυναμική της. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν όπως ήδη αναφέραμε και στο πρώτο παιχνίδι τους στη διοργάνωση, στη φάση των ομίλων, μοιραζόμενες από ένα βαθμό. Οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι, αλλά ο Ντι Νατάλε έδωσε το προβάδισμα για τη χώρα του (60’), με τον Φάμπρεγκας που αγωνίστηκε ως επιθετικός να ισοφαρίζει τέσσερα λεπτά αργότερα σε 1-1. Η Ιταλία κατάφερε να  αποδείξει ότι ακόμα και στα δύσκολα μπορεί, αφού πολλοί, μετά την κάκιστη εικόνα στα τελευταία φιλικά και τα αρκετά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει (σκάνδαλο στημένων «Scommessopoli», τραυματισμοί, νέο σύστημα, νέα πρόσωπα), την είχαν ξεγραμμένη από το πρώτο κιόλας γύρο. Δεν λείπουν πολύ που παραλληλίζουν τη φετινή πορεία με αυτή του 2006, όταν και πάλι μεσουρανούσε το σκάνδαλο των στημένων «Calciopoli» αλλά η Ιταλία κατάφερε να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια. Αν και φάνηκε στα πρώτα ματς τουλάχιστον ότι για ακόμη μία φορά θα αγωνιζόταν με τον γνωστό κατενάτσιο, ο Πραντέλι έχει μία τελείως διαφορετική οπτική και αναμένεται να προσπαθήσει και απόψε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων παίζοντας πιο επιθετικά και γρήγορα σε σχέση με ότι είχαμε δει από την Ιταλία τα τελευταία χρόνια. Στις δηλώσεις του πάντως, και όπως αναμενόταν, έχρισε φαβορί την Ισπανία.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5: 2-3-0


Τερματοφύλακες: Μπουφόν (Γιουβέντους), Σιρίγκου (ΠΣΖ), Ντε Σάνκτις (Νάπολι)
Αμυντικοί: Κιελίνι (Γιουβέντους), Μπονούτσι (Γιουβέντους), Μπαρζάλι (Γιουβέντους), Αμπάτε (Μίλαν), Μάτζιο (Νάπολι), Ογκμπόνα (Τορίνο), Μπαλτζαρέτι (Παλέρμο),
Μέσοι: Πίρλο (Γιουβέντους), Μαρκίζιο (Γιουβέντους), Τζιακερίνι (Γιουβέντους), Τιάγκο Μότα (ΠΣΖ), Ντε Ρόσι (Ρόμα), Μοντολίβο (Μίλαν), Νοτσερίνο (Μίλαν), Ντιαμάντι (Μπολόνια)
Επιθετικοί: Ντι Νατάλε (Ουντινέζε), Μπαλοτέλλι (Μαν. Σίτι), Κασάνο (Μίλαν), Μπορίνι (Ρόμα), Τζιοβίνκο (Γιουβέντους)


ΠΡΟΤΑΣΗ: Σε άλλη περίπτωση θα λέγαμε ότι η Ισπανία είναι το ακλόνητο φαβορί, αλλά η συνοχή και το πάθος των Ιταλών που έφτασαν επάξια στον τελικό δε μας επιτρέπει κάτι τέτοιο. Οι ομάδες μοιάζουν ισοδύναμες και η σημερινή μας «έμπνευση» μας οδηγεί προς το Χ (3.20 Bet365). Σαν δεύτερη επιλογή, αλλά με χαμηλή στοιχηματική αξία, κρατάμε το under (1.48 Expekt).

William Hill Sports

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση