» » » » » » » Τελικός Europa League: Θα επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά οι «αετοί»;


Τελικός Europa League: Θα επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά οι «αετοί»;
Ο τελικός διεξάγεται στο Juventus Stadium (Τορίνο)

21:45 ΣΕΒΙΛΛΗ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Προϊστορία: 1-1-0

ΣΕΒΙΛΛΗ: Φέτος λειτούργησε πάνω σε ένα νέο πλάνο, με πολλά καινούρια πρόσωπα και χωρίς τις «σημαίες» Νεγρέδο, Νάβας, οι οποίοι γέμισαν τα ταμεία της ομάδας. Το ότι έφτασε στον τελικό του Γιουρόπα, μάλλον θα πρέπει να το χαρακτηρίσει πετυχημένο, ενώ αν ήταν πιο αφοσιωμένη και στις εγχώριες υποχρεώσεις της, τώρα θα μπορούσε να κυνηγάει στην τελευταία αγωνιστική την είσοδο στην τετράδα και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα περιοριστεί λοιπόν στο Γιουρόπα του χρόνου, την κατάκτηση του οποίου διεκδικεί για τρίτη φορά στην ιστορία της, όντας η δεύτερη ομάδα, μετά τη Ρεάλ, που το έχει κατακτήσει δύο σερί χρονιές (2006, 2007). Αυτές ήταν και οι μοναδικές φορές που βρέθηκε στον τελικό της διοργάνωσης. Θα πρέπει να αισθάνεται ωστόσο πολύ τυχερή, αφού στα ημιτελικά, κέρδισε τη Βαλένθια με 2-0 στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν, αλλά στο Μεστάγια βρέθηκε να χάνει με 3-0 στο 70’ και την πρόκριση της την χάρισε ο Μ’Μπιά ο οποίος σκόραρε στο 94’. Στους 5 από τους 10 τελευταίους τελικούς του Γιουρόπα (κύπελλο ΟΥΕΦΑ),
το έχει κατακτήσει ομάδα από την Ισπανία (Βαλένθια 2003/04, Σεβίλλη 2005/06, 2006/07, Ατλέτικο 2009/10, 2011/12). Στον τελευταίο αγώνα για το πρωτάθλημα ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Χετάφε με 1-0, σε ένα ματς όπου ο Ουνάι Έμερι προτίμησε να χρησιμοποιήσει αρκετούς παίχτες με λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Συμπλήρωσε έτσι τριάδα αγώνων χωρίς νίκη (0-2-1) και έμεινε 9 βαθμούς πίσω από την 4η Μπιλμπάο. Η μοναδική φορά που αναμετρήθηκε με την Μπενφίκα, ήταν στο Κύπελλο πρωταθλητριών την περίοδο 1957/58, όπου απέσπασε 0-0 στη Λισαβόνα και επικράτησε με 3-1 εντός έδρας. Εκτός ο κεντρικός μέσος Κριστόφορο (21 συμμ./1 γκ.) και ο αριστερός εξτρέμ Βιτόλο (44 συμμ./8 γκ./8 ασίστ). Τιμωρημένος ο δεξιός εξτρέμ Χάιρο (34 συμμ./5 γκ./7 ασίστ).

Τελευταία 5: 1-1-3


ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Η Μπενφίκα ήταν το δεύτερο μεγάλο φαβορί, πίσω από τη Γιουβέντους, για την κατάκτηση του τροπαίου. Αλλά αφού απέκλεισε τη «Μεγάλη Κυρία» είναι λογικό να έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο ο φαβοριτισμός της. Αυτή είναι η τρίτη συμμετοχή της στον τελικό της διοργάνωσης. Η πρώτη ήταν την περίοδο 1982/83 και η δεύτερη πέρυσι, όπου έχασε στο τελευταίο λεπτό από την Τσέλσι. Πέρυσι ήταν σε όλα τα επίπεδα τραγική η κατάληξη της χρονιάς, αφού έχασε στο νήμα κύπελλο, πρωτάθλημα και Γιουρόπα. Ο Ζέσους, που δε θα ήθελε να βιώσει με τίποτα τα περσινά, συμμάζεψε ακόμα περισσότερο την ομάδα, έχοντας κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα. Την Κυριακή ακολουθεί ο τελικός στο κύπελλο με τη Ρίο Άβε, την οποία κέρδισε και πριν μία εβδομάδα στον τελικό του Λιγκ Καπ. Στην αυλαία της Πριμέιρα Λίγκα, φιλοξενήθηκε στο Ντραγκάο από τη Πόρτο, παίζοντας ουσιαστικά τελείως εναλλακτική ενδεκάδα, αφού δόθηκαν ανάσες στους βασικούς για τον σημερινό τελικό και τελικά έχασε με 1-2. Πίσω στο σκορ από το 4’, ισοφάρισε με το πέναλτι του Πέρεζ στο 26’, αλλά στο 39’ δέχτηκε δεύτερο με τον ίδιο τρόπο. Εκτός ο δεξιός μπακ Σίλβιο (21 συμμ./2 ασίστ). Τιμωρημένοι ο κεντρικός μέσος Έντσο Πέρεζ (46 συμμ./5 γκ./7 ασίστ), ο μεσοεπιθετικός Μάρκοβιτς (48 συμμ./7 γκ./4 ασίστ) και ο δεξιός εξτρέμ Σάλβιο (21 συμμ./2 γκ./3 ασίστ).

Τελευταία 5: 1-3-1

Προγνωστικά: Δεν περιμένουμε να κάνει το ίδιο λάθος για δεύτερη χρονιά η Μπενφίκα. Αξιόλογο το σύνολο των Σεβιγιάνων, αλλά οι «αετοί» απέδειξαν σε όλη την πορεία τους την ανωτερότητά τους και θα επαληθευτεί και σήμερα. Στο 2.22 η νίκη της Μπενφίκα (Stoiximan).

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση