» »Unlabelled » Λίβερπουλ vs Σπάρτα Πράγας

Η Λίβερπουλ κέρδισε 5-1 στην Τσεχία και ουσιαστικά εξασφάλισε τα προημιτελικά. Οι Κόκκινοι προηγήθηκαν με το πέναλτι του Αλέξις Μακ Άλιστερ στο έκτο λεπτό. Ο Ντάργουιν Νούνιες διπλασίασε το προβάδισμα με ένα “ειδικό γκολ” — ήταν το 1.000ο γκολ της Λίβερπουλ υπό τον Γιούργκεν Κλοπ.

Στη συνέχεια, ο επιθετικός της Ουρουγουάης έκανε το 3-0 με το δεύτερο γκολ του στον πρόσθετο χρόνο. Ο Κουίβιν Κέλεχερ πρέπει να αναφερθεί καθώς είχε αρκετές καλές αποκρούσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας στο 1-0 όταν έβγαλε το σουτ του Λούκας Χάρασλιν που είδε τη μπάλα να γυρίζει προς τα δίχτυα προτού ο Τζο Γκόμεζ τη διώξει από τη γραμμή.

Ωστόσο, ο Κέλεχερ δεν μπόρεσε να σώσει τα δίχτυα από τον συμπαίκτη του — ο Κόνορ Μπράντλεϊ σημείωσε αυτογκόλ με το πρώτο του άγγιγμα στο 46ο λεπτό, ενώ προσπαθούσε να διώξει. Ο Λουίς Ντίαζ αποκατέστησε το πλεονέκτημα των τριών τερμάτων της Λίβερπουλ με ένα όμορφο τελείωμα επτά λεπτά αργότερα, ενώ ο Ντομινίκ Σομποζλάι πέτυχε το πέμπτο γκολ.

Η Λίβερπουλ είναι σίγουρη για την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Κόκκινοι είναι πάντα φαβορί στο Άνφιλντ, ανεξάρτητα από τους αντιπάλους και την διοργάνωση. Ωστόσο, δεν θα είναι εύκολο για τον Κλοπ να δώσει κίνητρο στους παίκτες του μετά την υψηλή νίκη στην Πράγα.

Παρόλα αυτά, είναι πολύ σημαντικό η θετική σειρά να συνεχιστεί. Η Λίβερπουλ είχε αγώνα ντέρμπι με την υπεράσπιση της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1. Σύμφωνα με εμένα, οι Κόκκινοι άξιζαν τη νίκη, αλλά έχασαν κάποιες καθαρές ευκαιρίες και τους αρνήθηκαν ένα πέναλτι την τελευταία στιγμή.

Μόλις τρεις μέρες αργότερα η Λίβερπουλ θα παίξει ένα ακόμη ντέρμπι, αυτή τη φορά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο FA Cup. Ο Κλοπ πρέπει να ξεκουράσει κάποιους παίκτες του, αλλά έχει τεράστια προβλήματα τραυματισμών. Τουλάχιστον 11 παίκτες παραμένουν εκτός δράσης λόγω τραυματισμού — οι Μπεν Ντόουακ, Ζοέλ Ματίπ, Στέφαν Μπάιτσετιτς, Ντιόγκο Ζότα, Κέρτις Τζόουνς, Άλισον Μπέκερ, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ράιαν Χράφενμπερχ και ο Τιάγκο Αλκαντάρα. Δεν είναι μόνο αυτό, καθώς οι νεαροί σταρ Τζέιντεν Ντανς και Ιμπραϊμά Κονατέ αξιολογούνται ως αμφίβολοι.

Η Σπάρτα Πράγας υπέστη καταστροφή στον πρώτο αγώνα, αλλά έδειξε ότι δεν είναι μέτρια ομάδα. Ο προπονητής Μπράιαν Πρίσκε αποφάσισε να μην «παρκάρει το λεωφορείο» και πίεσε την ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Σπάρτα έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους αμυντικούς του Κλοπ, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Θα είναι πολύ πιο δύσκολο εκτός έδρας. Η Σπάρτα έχει ένα κακό εκτός έδρας ρεκόρ χάνοντας 17 από τους τελευταίους 21 αγώνες της Ευρώπης σε αντίπαλη έδρα.

Το χειρότερο, η Σπάρτα γνώρισε ήττα σε κάθε ένα από τα τέσσερα τελευταία νοκ-άουτ παιχνίδια ως φιλοξενούμενη. Το χειρότερο από όλα, υπέστη νέα ήττα με τέσσερα γκολ κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης αναμέτρησης της τσέχικης Fortuna Liga με τη Βικτόρια Πλζεν. Ως αποτέλεσμα, το προβάδισμά τους στην κορυφή της βαθμολογίας έναντι των σκληρών αντιπάλων Σλάβια Πράγας έχει πλέον μειωθεί στον ένα βαθμό.

Ο τραυματισμός του αμυντικού Άσγκερ Σόρενσεν είναι ανάμεσα στους λόγους της εγχώριας ήττας. Ο 27χρονος Δανός παραμένει εκτός δράσης λόγω προβλήματος μηριαίου. Εκτός είναι και ο Αντρέας Βιντχάιμ, αλλά ο Λαντίσλαβ Κρέιτσι έχει δικαίωμα να αγωνιστεί, παρά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Οι επιθετικοί Γιαν Κούχτα και Βέλικο Μπιρμάντσεβιτς θα πρέπει να παίξουν από το πρώτο λεπτό, αφού και οι δύο ξεκίνησαν ως ρεζέρβες κόντρα στην Πλζεν.

Πρόβλεψη Λίβερπουλ — Σπάρτα Πράγας:

Η Σπάρτα Πράγας γνώρισε οδυνηρές ήττες σε βρετανικό έδαφος. Μόλις ένα από τα 11 ταξίδια τους στην Αγγλία έληξε με νίκη. Ο θρίαμβος ήρθε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 1983–84 κόντρα στη Γουότφορντ. Η Σπάρτα επισκέφτηκε επίσης το Άνφιλντ το 2011, όπου μια κεφαλιά του Ντιρκ Κάιτ έκρινε τους νικητές και επιβεβαίωσε την πρόκριση των Κόκκινων στον επόμενο γύρο. Είμαι σίγουρος ότι η Λίβερπουλ θα εξασφαλίσει τον επόμενο γύρο, αλλά αυτή τη φορά περιμένω έναν αποτελεσματικό αγώνα με τουλάχιστον τέσσερα γκολ. Ο Πρίσκε δεν είναι προπονητής που αμύνεται, αυτό το αποδεικνύουν κάποιες αποφάσεις. Οι Κουχτά και Μπιρμάνσεβιτς δεν ξεκίνησαν απέναντι στην Πλζεν και είναι ξεκάθαρο ότι προφυλάκτηκαν για αυτό το ματς. Το να παίζεις στο Άνφιλντ είναι κάτι ξεχωριστό για όλους. Σκοράροντας ακόμα περισσότερο. Πιστεύω ότι θα είναι ένας ανοιχτός αγώνας. Πρέπει να σημειωθούν τουλάχιστον τέσσερα γκολ.

Επιλογή Λίβερπουλ vs Σπάρτα πράγας: Over 3,5 γκολ @ 1,99 στις εταιριες στοιχηματων

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση