» »Unlabelled » Μάντσεστερ Σίτι vs Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Έφτασε η ώρα για το «ντέρμπι του Μάντσεστερ», ένα ντέρμπι με μεγάλη παράδοση. Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων έγινε στις 12 Νοεμβρίου 1881, όταν ο Γουέστ Γκόρτον — που αργότερα θα γινόταν Μάντσεστερ Σίτι — φιλοξένησε τον Νιούτον Χιθ — ο οποίος αργότερα θα γινόταν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το παιχνίδι έληξε 3-0 υπέρ των Νιούτον Χιθ (United). Εκείνη την εποχή, οι σύλλογοι ήταν μόνο δύο από τις πολλές νεοσύστατες ομάδες στην περιοχή του Μάντσεστερ και το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερη σημασία. Η πρώτη συνάντηση πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων έγινε τη σεζόν 1894/95, όταν η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε με 2-5 στο Hyde Road. Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έλαβε χώρα στο υψηλότερο επίπεδο του Αγγλικού ποδοσφαίρου έγινε τον Δεκέμβριο του 1906, μια νίκη 3-0 της Σίτι σε έναν αγώνα της Πρώτης Κατηγορίας.

Η Μάντσεστερ Σίτι οδεύει γεμάτη αυτοπεποίθηση στο ντέρμπι μετά από τρεις σερί νίκες. Κέρδισαν Μπρέντφορντ και Μπόρνμουθ στην Πρέμιερ Λιγκ και Λούτον Τάουν στο Κύπελλο Αγγλίας. Οι Πολίτες ήταν εντυπωσιακοί στο Κένιλγουορθ Ρόαντ, σημειώνοντας έξι γκολ.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν το όνομα κλειδί στον αγώνα καθώς βρήκε τα δίχτυα πέντε φορές. Έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Τζορτζ Μπεστ πριν από 54 χρόνια που σκόραρε τουλάχιστον πέντε γκολ σε έναν αγώνα για το Κύπελλο Αγγλίας για ομάδα κορυφαίας κατηγορίας.

Όμως ο Γκουαρδιόλα και οι παίκτες του πρέπει τώρα να επικεντρωθούν στην Πρέμιερ Λιγκ. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση, τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφαία Λίβερπουλ, αλλά έχει έναν αγώνα λιγότερο. Να αναφέρουμε ότι η Σίτι θα ταξιδέψει στο Άνφιλντ το επόμενο Σαββατοκύριακο, οπότε η νίκη εδώ είναι εξαιρετικά σημαντική. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό μετά τα καλά αποτελέσματα.

Ο Γκουαρδιόλα έχει τους περισσότερους παίκτες του διαθέσιμους, αλλά ο Τζακ Γκρίλις υπέστη άλλον έναν τραυματισμό στη βουβωνική χώρα και δεν θα παίξει στο ντέρμπι. Επιπλέον, ο Γιόσκο Γκβάρντιολ είναι αμφίβολος λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο. Κάποιοι παίκτες που ξεκουράστηκαν μεσοβδόμαδα (Έντερσον, Ρούμπεν Ντίας, Ρόντρι και Φιλ Φόντεν) αναμένεται να επιστρέψουν στην αρχική ενδεκάδα.

Δεν είναι καλή σεζόν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ειναι στην έκτη θέση και οι οπαδοί δεν είναι ικανοποιημένοι. Οι Κόκκινοι Διάβολοι έκαναν σερί τεσσάρων νικών στην Πρέμιερ Λιγκ, επικρατώντας των Γουλβς, Γουέστ Χαμ, Άστον Βίλα και Λούτον Τάουν. Οι οπαδοί περίμεναν άλλη μια νίκη όταν η Φούλαμ επισκέφθηκε το Ολντ Τράφορντ, αλλά γνώρισε μια οδυνηρή ήττα.

Ωστόσο, οι άνδρες του Τεν Χαγκ σημείωσαν νίκη στο Κύπελλο Αγγλίας, προκρίνοντας στα προημιτελικά αφού κέρδισαν οριακά τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Σίτι Γκράουντ. Το Κύπελλο Αγγλίας είναι η μοναδική τους εναπομείνασα ευκαιρία για τρόπαιο αυτή τη σεζόν, ωστόσο, η εξασφάλιση της τέταρτης θέσης είναι ακόμα πιο σημαντική.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές της μορφής που εισήγαγε η UEFA, η πέμπτη θέση θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει στο Champions League. Ο Τεν Χαγκ βρίσκεται υπό συνεχή πίεση, αλλά η εξασφάλιση μιας θέσης στο Champions League θα μπορούσε να του αγοράσει λίγο χρόνο.

Έχει κάποιες τεράστιες ανησυχίες για τραυματισμούς ενόψει αυτού του αγώνα καθώς οι Μέισον Μάουντ, Λισάντρο Μαρτίνες, Λουκ Σο, Άαρον Γουάν-Μπισάκα, Χάρι Μαγκουάιρ, Ράσμους Χέιλουντ, Τιρέλ Μαλάσια και Αντονί Μαρσιάλ είναι όλοι εκτός έδρας, ενώ ο αρχηγός Μπρούνο Φερνάντες θεωρείται αμφίβολος.

Πρόβλεψη Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Η παράδοση είναι από την πλευρά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2023, έχουν πραγματοποιηθεί 191 αγωνιστικές συναντήσεις μεταξύ των ομάδων. Η Γιουνάιτεντ κέρδισε 78, η Σίτι 60 και τα υπόλοιπα 53 παιχνίδια ολοκληρώθηκαν ως ισοπαλίες. Αλλά αυτό είναι ιστορία, τα τρέχοντα αποτελέσματα είναι αρκετά διαφορετικά — η Σίτι έχει κερδίσει πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια. Η Σίτι κέρδισε με 3-0 τον τελευταίο αγώνα που έπαιξε στο Old Trafford τον Οκτώβριο. Νομίζω ότι οι Πολίτες είναι και πάλι πιο κοντά στη νίκη. Ο Γκουαρδιόλα έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε αυτό το ντέρμπι — Ντε Μπρόινε και Χάαλαντ. Περιμένω η Σίτι όχι μόνο να κερδίσει, αλλά και να καλύψει το χάντικαπ. Η κατάσταση τραυματισμών στη Γιουνάιτεντ είναι επίσης ένας λόγος για την πρόταση μου.

Μάντσεστερ Σίτι vs Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Επιλογή: Μάντσεστερ Σίτι -1,5 AH @ 1,72 στις εταιριες στοιχηματων

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση