» » » » » » Πόσο κακό κάνει το chat στο παιχνίδι σας;

betcatalog.gr Τα πάντα για το στοίχημα


Πόσο κακό κάνει το chat στο παιχνίδι σας;
Το chat, η τηλεόραση, ή ακόμα και το να παραγγείλετε φαγητό: η ενασχόληση με άλλα πράγματα ενώ παίζει κανείς πόκερ είναι η «ασθένεια» του online παιχνιδιού. Κάθε οδηγός στρατηγικής για πρωτάρηδες θα επιμείνει ότι απαιτείται συγκέντρωση. Όμως πόσο τελικά βλάπτει το multitasking το παιχνίδι σας;


Την περασμένη βδομάδα το περιοδικό Pyschology Today είχε ένα αφιέρωμα σε όλα τα πράγματα που ζητάνε καθημερινά την προσοχή μας, καταλήγοντας ότι η διάσπαση προσοχής, όχι μόνο μειώνει δραστικά την ικανότητά μας να αποδίδουμε τα βέλτιστα, αλλά επιπλέον συνδέεται με προβλήματα όπως η παχυσαρκία, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ακόμα και η χρήση ναρκωτικών.



Ζούμε σε έναν πολιτισμό όπου τα πάντα ζητούν να τους δώσουμε σημασία: αρκεί να σκεφτείτε τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία έχει καταστήσει εφικτή την ανά πάσα στιγμή διακοπή του προγράμματος της καθημερινότητάς μας. Το πιθανότερο είναι ότι ενώ διαβάζετε αυτό το κείμενο δέχεστε ένα τηλεφώνημα, ή ένα sms, ή ένα στο email, IM, ή Facebook chat – και όλα αυτά ενώ κάποιο banner αναβοσβήνει στην άλλη άκρη της ιστοσελίδας και τα «σχετικά άρθρα» μας ζητούν επίσης να τα διαβάσετε.


Οι άνθρωποι μπορούμε να καταναλώσουμε ανά πάσα στιγμή άπειρη ποσότητα πληροφορίας – όμως δεν έχουμε κατασκευαστεί για να επεξεργαζόμαστε και να αποθηκεύουμε άπειρη πληροφορία. Προτού κάτι περάσει στην μακροχρόνια μνήμη μας (και γίνει ανάμνηση), πρέπει να αποθηκευτεί στη βραχυχρόνια. Όπως και στους υπολογιστές, έτσι και στον ανθρώπινο εγκέφαλο, η βραχυχρόνια μνήμη είναι πιο «πολύτιμη», αφού είναι και πιο περιορισμένη. Επίσης, είναι αυτή η οποία λαμβάνει τις αποφάσεις, αφού εκεί γίνεται η «επεξεργασία» της πληροφορίας.


Οι γνωστικοί ψυχολόγοι μας ενημερώνουν ότι ένας άνθρωπος μπορεί να διατηρήσει στην βραχυχρόνια μνήμη του 7 «κομμάτια» (chunks) πληροφορίας κατά μέσο όρο (+/-2). Για παράδειγμα, έχετε πιάσει ποτέ τον εαυτό σας να επαναλαμβάνει έναν τηλεφωνικό αριθμό ενώ τον καταγράφετε; Δεν λέμε ποτέ 2-1-0-6-3 κτλ. Αντίθετα, προσπαθούμε να φτιάξουμε μικρές ομάδες με τους αριθμούς (chunks πληροφορίας δηλαδή), για να μην ξεπεράσουμε το όριο των 7 που αναφέραμε παραπάνω.


Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το πόκερ; Ο παίκτης πόκερ δεν καλείται μόνο να προσλάβει, επεξεργαστεί και αποθηκεύσει τις πληροφορίες που λαμβάνει στο τραπέζι: πρέπει να πάρει και ορθές αποφάσεις σε μικρό χρονικό διάστημα με βάση τις πληροφορίες αυτές, πληροφορίες που μπορεί να είναι αντιφατικές, ή να απαιτούν περίπλοκες λύσεις.


Το πρόβλημα με τη διάσπαση προσοχής είναι ότι ο εγκέφαλος μας, για λόγους δικής του οικονομίας, δεν πρόκειται να υπερβεί τα όρια του. Όταν δέχεται περισσότερα ερεθίσματα από όσα μπορεί να διαχειριστεί, θα "κλείσει τα μάτια" σε ό,τι περισσεύει. Και μπορεί ο έμπειρος παίκτης να έχει τη δυνατότητα να βάλει κάποια χέρια στον ...αυτόματο πιλότο, όμως όταν θα έρθει η ώρα της κρίσιμης απόφασης, θα έχει σαφές μειονέκτημα έναντι ενός προσεκτικού παίκτη.


Πόσο άσχημα μπορεί να είναι τα πράγματα; Το 2005 έγινε μια έρευνα από το King's College στο Λονδίνο, η οποία αποκάλυψε ότι άνθρωποι που διακόπτονταν από emails την ώρα που έκαναν ένα τεστ ευφυΐας, είχαν χειρότερα αποτελέσματα από εκείνους που έκαναν το τεστ υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών!


Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τους παίκτες πόκερ; Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, όταν απασχολείτε την «μνήμη εργασίας» σας με άλλα πράγματα, αυτό που σας μένει στο τραπέζι είναι το επίπεδο πόκερ που δεν περιλαμβάνει πολύπλοκες αποφάσεις. Ναι, το C game σας.


Σε συνεργασία με το  www.pokerlobbygr.com
William Hill Sports

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση