betcatalog.gr Τα πάντα για το στοίχημα 


Preview Super League : Ντέρμπι που «πρέπει» να βγάλει νικητή
Το μεγάλο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό κλέβει την παράσταση στο πρόγραμμα της Κυριακής, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν πλέον άμεση ανάγκη για τη νίκη. Ο πρωτοπόρος και πολύ φορμαρισμένος Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη, ενώ κρίσιμα ματς γίνονται και όσον αφορά τη μάχη της παραμονή.


15:00 ΚΕΡΚΥΡΑ - ΞΑΝΘΗ



Η Κέρκυρα έκανε εκπληκτική ανατροπή και επικράτησε με 3-2 του Λεβαδειακού εντός έδρας. Οι Φαίακες βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, όμως δεν παράτησαν το ματς, συνέχισαν να πιέζουν και τελικά πήραν ένα πολύτιμο τρίποντο που τους φέρνει σε τροχιά... παραμονής, αφού ισοβαθμούν στη 13η θέση μαζί με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό.


Οι νησιώτες έχουν δείξει σημαντική βελτίωση στα τελευταία παιχνίδια τους, καθώς μετρώντας τρεις νίκες σε τέσσερα ματς, ενώ έχουν φέρει πέντε Over στα έξι πιο πρόσφατα. Λόγω τιμωρίας θα λείψει ο Γραμμόζης, όμως κανονικά θα δώσει το παρόν ο Βενέτης.


Η Ξάνθη συνέχισε τις απογοητευτικές εμφανίσεις και γνώρισε την 5η διαδοχική ήττα της, χάνοντας με 1-0 από τον Παναιτωλικό μέσα στα Πηγάδια. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτά τα ματς η ομάδα δεν κατάφερε καν να σκοράρει.


Πλέον η μάχη για τα πλέι-οφ φαίνεται να χάνεται και ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλει να επικρατήσει ψυχραιμία ώστε να βγουν οι ακρίτες από τη κρίση για να μην μπλέξουν σε χειρότερες περιπέτειες. Πάντως τα... λαϊκά δικαστήρια που στήθηκαν από τους οπαδούς σίγουρα δεν βοηθάνε στο να ηρεμίσει το κλίμα.


Ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει στον μέσο Μαρσελίνιο, τον φορ Ζουάνη και τον μπακ Μπέρτο.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κέρκυρα έχει ανέβει αρκετά τελευταία και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η πρόσφατη νίκη της επί του Λεβαδειακού γέμισε με ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση τους παίκτες. Η Ξάνθη από την άλλη συνεχίζει να απογοητεύει και πάει από το κακό στο χειρότερο, ενώ όπως όλα δείχνουν χάθηκε και η μάχη των πλέι-οφ. Όλα τα παραπάνω έχουν κάνει τον «άσσο» να θεωρείται ως ξεκάθαρο φαβορί, αλλά και πάλι επειδή η ποιότητα της Ξάνθης δεν έχει χαθεί δεν είναι εύκολο να πάμε με τους Κερκυραίους.



15:00 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ


Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε μια δύσκολη, αλλά εξαιρετικά πολύτιμη νίκη, καθώς επιβλήθηκε με 1-0 της Δόξας μέσα στους Ζωσιμάδες. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έπαιζε για όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη παραπάνω, μετά την αποβολή του Αραβίδη στο 41', αλλά και πάλι δεν μπορούσε να βρει λύσεις για να διασπάσει την άμυνα των αντιπάλων, κάτι που τελικά το κατάφερε με ένα πέναλτι στο 81'.


Τέλος καλό, όλα καλά για τους Γιαννιώτες που με αυτό το τρίποντο βρέθηκαν και πάλι εκτός ζώνης υποβιβασμού, έστω και στην ισοβαθμία με τις Κέρκυρα και Παναιτωλικό. Πάντως έχουν ένα ματς λιγότερο από τις παραπάνω, αλλά και από τον Εργοτέλη που έχει δύο πόντους περισσότερους. Ο Αναστασιάδης έμεινε ικανοποιημένος με την επιτυχία και περιμένει οι ποδοσφαιριστές του να δείξουν ανάλογο χαρακτήρα σε ακόμα ένα κρίσιμο ματς.


Τα πράγματα πήγαν να χαλάσουν εξ' αιτίας ενός φραστικού επεισοδίου που είχαν ο Έλληνας κόουτς με τον Τζάνη, όμως οι δύο άνδρες τα βρήκαν και ο παίκτης τιμωρήθηκε με βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Δεν υπολογίζεται ο μεσοεπιθετικός Σκούφαλης, ο αριστερός μπακ Ζαραδούκας και ο μέσος Κεϊτά. Επίσης εκτός έμειναν οι Οικονόμου, Τζάνης και Ταμπάσης. Ο Βάντερσον και ο Ζαμπρέλα είναι κανονικά στην αποστολή.


Ο Λεβαδειακός έφτασε πολύ κοντά σε ένα σπουδαίο «διπλό», προηγήθηκε με 2-0 μέσα στην Κέρκυρα, αλλά οι αδυναμίες που έδειξε στην άμυνα του στοίχισαν και γνώρισε τελικά την ήττα με 3-2. Έτσι τελείωσε ένα σερί τριών νικών και χάθηκε η ευκαιρία να σωθεί η ομάδα μια και καλή.


Βέβαια ακόμα τα πάντα είναι στο χέρι των Βοιωτών που έχουν και ένα ματς λιγότερο και το κλίμα δεν χάλασε. Λόγω τιμωρίας θα λείψουν οι Πόποβιτς (φορ) και Φαβάλι (μέσος), ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Λισγάρας (αμυντικός) και Ναπολεόνι (μεσοεπιθετικός).


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο ΠΑΣ πήρε το τρίποντο που έψαχνε με αντίπαλο τη Δόξα, όμως το θέμα είναι ότι δεν πείθει με τις εμφανίσεις του και η αλήθεια είναι ότι στα περισσότερα ματς από τις ομάδες της ουράς είναι αυτή που παίζει το χειρότερο ποδόσφαιρο. Πάντως τώρα που... σφίγγουν τα γάλατα το θέαμα δεν μετράει καθόλου και όλα τα λεφτά είναι η ουσία. Αν λοιπόν αυτή την έχει και με τον Λεβαδειακό, που θα τους λείψουν και τέσσερις πολύτιμοι ποδοσφαιριστές, κρατώντας το «μηδέν» πίσω, τότε έχει τύχη για ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα.



17:15 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ


Κι όμως είναι ακόμα ζωντανός! Ο Παναιτωλικός μετά από τέσσερις σερί ήττες και 11 ματς χωρίς νίκη, πήγε στα Πηγάδια, έδειξε χαρακτήρα και έφυγε με μία πολύτιμη νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης. Έτσι μπορεί να είναι στην επικίνδυνη ζώνη, αλλά ισοβαθμεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Κέρκυρα και εξακολουθεί να διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες του για παραμονή.


Το αποτέλεσμα αυτό έφερε και πάλι την ηρεμία στους Αγρινιώτες, που τώρα βλέπουν ως τελικό τη σημερινή αναμέτρηση, αφού ενδεχόμενη νίκη θα τους φέρει πάνω και από τους Κρητικούς. Εκτός έχουν μείνει ο ακραίος μπακ Κουτρομάνος, ο τερματοφύλακας Μπλάζιτς και ο αμυντικός Εντζεγκουέλε.


Ο Εργοτέλης ήταν για ακόμα μία φορά κάκιστος στην Τρίπολη και δικαίως γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 από τον Αστέρα. Έτσι συμπλήρωσε επτά αναμετρήσεις χωρίς τρίποντο και έχουν βρεθεί μόλις δύο πόντους μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ κινδυνεύουν να μπουν σε αυτή λόγω του ότι ο ΠΑΣ έχει ματς λιγότερο.


Το κλίμα είναι πολύ κακό και υπάρχουν έντονες γκρίνιες, ενώ επισφαλής είναι πλέον και η θέση του Νίκου Καραγεωργίου στον πάγκο. Μέσα σε όλα αυτά ο σύλλογος του Ηρακλείου πάει σε ένα καθοριστικό ματς με πολλές απουσίες. Λόγω τιμωρίας θα λείψουν οι μέσοι Φραγκουλάκης, Λεάλ, ενώ τραυματίες είναι ο μπακ Δερμιτζάκης και ο μέσος Ρομάνο. Επίσης εκτός αποστολής έμειναν οι Μπουχαλάκης, Χαλκιαδάκης, Αθανασίου, Ευαγγέλου και Χρυσοφάκης.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τελικός και για τις δύο ομάδες, που έχουν μπλέξει σοβαρά σε περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή τους. Ο Παναιτωλικός ανέβηκε ψυχολογικά μετά τη νίκη του στα Πηγάδια, ενώ ο Εργοτέλης συνεχίζει τα αρνητικά αποτελέσματα και στους παίκτες... αυτοπεποίθηση μηδέν. Επίσης υπάρχουν και αρκετά προβλήματα για τον Καραγεωργίου, αφού θα λείψουν παίκτες-κλειδιά. Αν οι γηπεδούχοι παρουσιάσουν πρόσωπο ανάλογο με αυτό στην Ξάνθη, τότε θα έχουν το προβάδισμα.




17:15 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ


Ο Ολυμπιακός πήρε ακόμα μία Ευρωπαϊκή νίκη, αφού επικράτησε με 1-0 και της Μέταλιστ στο Χάρκοβο, κάνοντας έτσι σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι «Ερυθυρόλευκοι» στάθηκαν αρκετά τυχεροί, αφού οι Ουκρανοί δημιουργούσαν εύκολα κινδύνους στην εστία του Μέγιερι, όμως απώλεσαν πολλές κλασικές ευκαιρίες και δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.


Στο πρωτάθλημα οι Πειραιώτες προέρχονται από την άνετη νίκη με 2-0 επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ πέρασαν μόνοι στην κορυφή, αφήνοντας έναν πόντο πίσω τους «πράσινους». Το κλίμα και η ψυχολογία είναι σε άριστα επίπεδα στον Ολυμπιακό, που αξίζει να σημειωθεί ότι στις εννέα σερί νίκες που έχει σημειώσει σε όλες τις διοργανώσεις δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ! Επίσης έχει συμπλήρωσε επτά διαδοχικά Under (σε όλες τις διοργανώσεις).


Για την αναμέτρηση με τον Άρη έχουν μείνει εκτός αποστολής ο αμυντικός Παπαδόπουλος, ο μέσος Φουστέρ οι έτεροι μέσοι Μόνχε και Φέισα και ο τερματοφύλακας Κάρολ.


Ο Άρης χωρίς να πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση, επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και έθεσε και αυτός υποψηφιότητα για μια θέση στα πλέι-οφ. Οι «κίτρινοι» ήταν νωθροί και δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες, αλλά σε μία από αυτές πέτυχαν το πολύτιμο γκολ και πήραν το τρίποντο που τους έφερε πέντε πόντους μακριά από την 5άδα.


Οι Θεσσαλονικείς τρέχουν ένα αήττητο σερί εννέα αγωνιστικών και το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, αφού και οι παίκτες τα βρήκαν σε πρώτη φάση με τη διοίκηση για τα χρωστούμενα και σταμάτησε η αποχή που ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας.


Εκτός μάχης έχουν μείνει ο αμυντικός Μίσελ και ο μέσος Καζναφέρης, όμως κανονικά ακολούθησε ο μέσος Καστίγιο. Εκτός παραμένουν ο μέσος Παπαστεριανός και ο νεαρός φορ Τριανταφυλλάκος.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Ολυμπιακός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα και ακόμα και εκεί που δεν ήταν καλός πάντα έβρισε τρόπους να πάρει αυτό που ήθελε. Η κούραση είναι το μοναδικό που μπορεί να προβληματίσει τους «Ερυθρόλευκους», όμως λύσεις στο ρόστερ υπάρχουν αρκετές, οπότε μπορεί να γίνει και το απαραίτητο ροτέισον χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στη συνοχή της ομάδας. Ο Άρης είναι σε πολύ καλή κατάσταση τρέχοντας ένα μεγάλο αήττητο σερί, όμως απέχει αρκετά από το να γίνει ανταγωνιστικός προς τον Ολυμπιακό. Ήρθε η ώρα να χάσει μετά από καιρό και αυτό μπορεί να γίνει και με άνεση!



Δείτε περισσότερα προγνωστικά για το πάμε στοίχημα στο www.betcatalog.gr


19:30 ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Η ΑΕΚ έμεινε για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη, καθώς γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η Ένωση αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα, αφού ήταν καλύτερη, αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που έκανε και δέχθηκε ένα γκολ στη μοναδική ίσως αξιόλογη φάση των αντιπάλων.


Μετά και τη χθεσινή νίκη του Ατρόμητου ο «δικέφαλος» υποχώρησε στην 5η θέση και είδε και τον Αστέρα να την πλησιάζει στον πόντο, οπότε ακόμα και η θέση της στα πλέι-οφ είναι πλέον επισφαλής. Τα εισιτήρια για το ντέρμπι σφραγίστηκαν κανονικά και υπάρχει αισιοδοξία ότι ο κόσμος θα δώσει το παρόν για να ενισχύσει την προσπάθεια των παικτών.


Όσον αφορά τα διοικητικά και τα οικονομικά ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη και όλοι είναι εν αναμονή των εξελίξεων. Σχετικά με το θέμα του Κώστα Μανωλά, νέα δημοσιεύματα από την Ιταλία τον φέρνουν στη Ρόμα από το καλοκαίρι! Θετικό για τον Νίκο Κωστένογλου ότι δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα με εξαίρεση την μακροχρόνια απουσία του Γκούντιονσεν.


Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και έτσι γκρεμίστηκε από την κορυφή της βαθμολογίας. Οι «πράσινοι», που ίσως να επηρεάστηκαν και από το γεγονός ότι το ματς ήταν χωρίς θεατές, παρουσιάστηκαν χωρίς το πάθος που τους διέκρινε σε άλλα ματς και είχαν πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών. Βέβαια πολλά θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά αν ο διαιτητής καταλόγιζε το πέναλτι πάνω στον Σαριέγκι στο ξεκίνημα του αγώνα. Επίσης στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χριστοδουλόπουλος αστόχησε σε πέναλτι (αυτό κακώς δόθηκε, αλλά όλα είχαν κριθεί ούτως ή άλλως).


Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα της ομάδας μετά από 10 διαδοχικές ήττες και πλέον το «τριφύλλι» βρέθηκε στη 2η θέση, έναν πόντο πίσω από τον Ολυμπιακό. Έτσι το ντέρμπι με την ΑΕΚ αποκτά χαρακτήρα αγώνα δίχως αύριο, αφού ενδεχόμενη απώλεια πιθανώς να είναι καταστροφική. Ο Φερέιρα ζήτησε από τους παίκτες του να δείξουν τον ίδιο χαρακτήρα όπως και στις προηγούμενες φορές που η ομάδα προερχόταν από ήττα και περιμένει το 7 στα 7 για να πάρει ο Παναθηναϊκός τον τίτλο.


Ευχάριστα ήταν τα νέα και από το διοικητικό μέτωπο, αφού στη γενική συνέλευση που έγινε αποφασίστηκε να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκ. ευρώ. Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Λέτο χάνει πιθανότατα όλη τη σεζόν και θα λείψει όπως είναι λογικό, ενώ εκτός αποστολής έχουν μείνει επίσης ο τερματοφύλακας Κοτσόλης, οι μπακ Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Ιωαννίδης και οι φορ Πετρόπουλος και Ρούντολφ. Επίσης λόγω τιμωρίας θα λείψει και ο μέσος Βιτόλο.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ΑΕΚ μετά από καιρό είναι πλήρης και πάει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με στόχο τη νίκη αφού έχει μπει σε περιπέτειες ακόμα και για την είσοδό της στην 5άδα. Βέβαια αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό για την Ένωση, που θα πρέπει να βελτιώσει και την απόδοσή της. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από ήττα-σοκ που τον έφερε στην 2η θέση και πλέον αν θέλει να ελπίζει στον τίτλο πρέπει να φύγει με το τρίποντο. Αποφασιστικότητα και θέληση θα υπάρχει στους «πράσινους» που είναι λογικό να πρέπει πλέον να πάρουν και περισσότερα ρίσκα στο παιχνίδι τους. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε ένα ανοιχτό ματς με πολλά γκολ και το Over σε τόσο υψηλές αποδόσεις που προσφέρεται είναι... ελκυστικότατο!
πηγη   stoixima.betfair.com
William Hill Sports

About betcatalog

Τα πάντα για το Πάμε Στοίχημα. Καθημερινά προγνωστικά στο Στοίχημα.Όλες οι Νόμιμες εταιρίες στοιχημάτων.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση